Громадська організація Народний Контроль звертається з проханням бути пильними при укладенні договору на житлово-комунальні послуги

      Громадська організація Народний Контроль  звертається до Вас з проханням бути пильними при укладенні договору на житлово-комунальні послуги.  

      В 2011 році керівництво КП ЄРЦ провело громадські слухання на яких мешканцям було запропоновано комплекс житлово-комунальних послуг. Ми вважаємо, що це суперечить ст. 15 ЗУ  «Про житлово-комунальні послуги». Тобто при укладенні угоди мешканці мають право вибору послуг.

   Нам стало відомо, що площі прибудинкових територій, за розпорядженням керівництва КП ЄРЦ, вимірялися в вересні та жовтні 2011 року працівниками вже майже непрацюючих ЖЕО. Внаслідок цього,  на генплані міста  не нанесено «червоних ліній» доруг і вулиць міста. На нашу думку на такі «липові» площі, керівництвом КП ЄРЦ розроблено тариф  за прибирання прибудинкової території. Цей тариф затверджено рішенням МВК і в добровільно-примусовому порядку з мешканців стягуються кошти. Вам неодноразово надходили повідомлення про якусь заборгованість перед ЄРЦ і ви як законослухняні громадяни, вважаючи,  що ця структура здійснила нарахування за вимогами чинного законодавства, сумлінно сплачували рахунки ЄРЦ, часом не розуміючи за які послуги.

Пам’ятайте, що ЄРЦ може вимагати від мешканців оплати за фактично надані послуги тільки при наявності договорів на житлово-комунальні послуги.

   Згідно ст.20 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», мешканець зобов’язаний підписати договір із надавачами послуг  на надання житлово-комунальних послуг. Посилаючись на цю статтю, вас можуть спонукати до укладення договорів і вимагати його укладення в редакції КП ЄРЦ навіть у судовому порядку.

Але: а). Згідно ст.29 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» договір на надання житлово-комунальних послуг у багатоповерховому будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем  та балансоутримувачем або уповноваженою ним особою. У разі якщо балансоутримувач не є виконавцем, він укладає договори на надання житлово-комунальних послуг з іншим виконавцем. Процедура погодження умов договору відбувається протягом одного місяця з дня внесення проекту договору однією із сторін.

          б). В даному випадку КП ЄРЦ є балансоутримувачем, але не є надавачем всіх послуг. КП ЄРЦ надає тільки одну послугу, так звану управлінську. За вимогами ст..29 Закону, мешканець повинен укласти договір із кожним надавачем послуг, тобто три договори. Із організацією яка прибирає в будинку, організацією яка прибирає прибудинкову територію, а також із  КП ЄРЦ на надання управлінської послуги. Для укладення договору на надання всіх послуг із управлінською структурою КП ЄРЦ, мешканець повинен в договорі погодити  укладання таких договорів.  

          в). Окрім цього, в договорі представленого ЄРЦ чи іншим надавачем послуг, ви маєте право викреслити будь-яку послугу  яку;

  1. Вам фактично не надається.

  2. Ви не хочете щоб послугу вам не надавали.

В частині підписання договору написати, ПІДПИСУЮ З УРАХУВАННЯМ ВИПРАВЛЕНОГО. В такому випадку ЄРЦ змушений буде іти на ваші вимоги, оскільки відповідно до ст.638 ЦК України,  договір вважається укладеним якщо сторони дійшли згоди із всіх істотних умов цього договору.

 

З повагою:

Голова ради  ГО «Народний Контроль»                       Михайло Вінтоняк

Леся, 08.08.2012 12:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини