«Свобода» заявляє про провокації

Старт виборчої кампанії яскраво засвідчив, що проти кандидатів від об’єднаної опозиції на Прикарпатті розгорнуто широку кампанію, спрямовану на дискредитацію їх в очах громадськості та зачищення опозиційного поля для лояльних до режиму Януковича технічних політичних проектів.  Об’єктом  таких атак стали й кандидати від ВО «Свобода» Олександр Сич та Манолій Піцуряк, яких рішенням передвиборчого з’їзду партії було висунуто у мажоритарних округах №83 (м. Івано-Франківськ) та №87 (м. Надвірна).

Зокрема, проти голови Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександра Сича, який за оцінками багатьох експертів має найбільш реальні шанси на перемогу в Івано-Франківську, політичні опоненти готують цілий арсенал провокацій. 

Їх виявом уже стали неоднозначні публікації в окремих місцевих засобах масової інформації, за які самі ж видання у підсумку були змушені подати спростування.

Тепер опоненти намагаються нав’язати виборцю міф про фінансування виборчої кампанії Сича Єдиним розрахунковим центром.

Івано-Франківська обласна організація ВО «Свобода» категорично заявляє, що такого роду інформація є відвертою брехнею й виявом недобросовісної політичної конкуренції. У свою чергу Олександр Сич, відповідаючи на одне із запитань під час телевізійного ефіру на ОТБ «Галичина» 6 серпня, звернувся до прокуратури з проханням перевірити інформацію про свою можливу причетність до діяльності ЄРЦ.

Як відзначає, продовжуючи тему політичних провокацій,  заступник голови обласної організації ВО «Свобода» Василь Попович, «ми уже не здивуємося, якщо проти наших кандидатів будуть висунуті дублери-однофамільці, які дезорієнтуватимуть виборця й поряд із низкою технічних кандидатів матимуть своїм єдиним завданням дискредитувати їх в очах громади. Більше того, ВО «Свобода» очікує, що вже найближчим часом з подачі опонентів зареєструються й розгорнуть активну діяльність колишні однопартійці, які скомпроментували себе, порушили статутні норми й були виключені з партії».

Зокрема, мова йде про колишніх членів Коломийської районної організації
ВО «Свобода» Романа Височанського та Михайла Кирилюка, які були виключені з ВО «Свобода» за грубі порушення націоналістичних морально-етичних норм, дисципліни, Статуту та Дисциплінарного статуту партії, підігравання Партії регіонів.

 Івано-Франківська обласна організація ВО «Свобода», здогадуючись чиї інтереси стоять за окресленими провокаціями, закликає усіх суб’єктів виборчого процесу до ведення прозорої та відкритої виборчої кампанії, без застосування брудних технологій та чорного піару. Окремо свободівці звертаються до місцевих ЗМІ з проханням не піддаватися на численні провокації, перетворюючись тим самим на інструмент реалізації чиїхось передвиборчих стратегій, а й надалі продовжувати виважено та об’єктивно висвітлювати перебіг політичного процесу на Прикарпатті.

 

 

Леся, 07.08.2012 13:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини