Івано-Франківськ: Найкреативніші подарунки кандидатів у липні - від цементу на церкву до Конституції для сліпих

Найоригінальніший подарунок у липні, за спостереженнями ОПОРИ, зробив своїм виборцям народний депутат Микола Круць (виборчий округ №84, центр м. Тисмениця). Кандидат не розпорошувався на різноманітні презенти й дарував у своєму окрузі те, чого сам має вдосталь - цемент та шифер, які виробляє підконтрольне йому ПАТ «Івано-Франківськцемент». У листах подяки, опублікованих у Тлумацькій районній газеті «Злагода»” священики, представники релігійних громад та освітяни сіл Грушка, Мельник, Антонівка, Палагичі та Гринівці дякують народному депутату і майбутньому кандидату-мажоритарнику за допомогу будматеріалами, зокрема, на ремонт та благоустрій церков, школи тощо.

Директор ТК “Буковель” Олександр Шевченко (виборчий округ №83, центр м. Івано-Франківськ) наприкінці червня та в липні розширив коло аудиторії, які отримали від нього подарунки й благодійну допомогу. На День Конституції майбутній кандидат-мажоритарник відвідав Івано-Франківський обласний осередок українського товариства сліпих, де презентував Конституцію України, видану за його фінансової підтримки шрифтом Брайля. 15 липня під час перебування на святкуванні 66 річниці обласної організації Українського товариства глухих, Шевченко запросив всіх членів товариства із сім’ями на безкоштовну екскурсію у туристичний комплекс «Буковель».

Крім того, майбутній кандидат розпочав проведення соціального табору для “дітей війни. Пенсіонери безкоштовно відпочивають у туристичному комплексі, їм забезпечують безкоштовне проживання, харчування, екскурсії тощо. За одним заїздом благодійник планує оздоровлювати 100 пенсіонерів, принаймні такими планами він поділився зі ЗМІ. Оздоровлення пенсіонерів триватиме до кінця літа

Громадянська мережа ОПОРА звертає увагу на те, що після 30 липня, офіційного старту виборчої кампанії, подібні факти можуть бути витлумачені як непрямий підкуп виборців, згідно з ч. 13 ст. 74 Закону про вибори народних депутатів. Вказана стаття Закону передбачає: Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей.

 Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців (ч.13 ст.74 Закону Про вибори народних депутатів).

 

Леся, 07.08.2012 09:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини