Шлемко про теракт в Дніпропетровську: Влада сьогодні використовує старі КГБістські методи

Представники чинної влади сьогодні натякнули про те, що до вибухів у Дніпропетровську причетні представники опозиції. Такі заяви народний депутат України від фракції «БЮТ-Батьківщина» Дмитро Шлемко називає просто абсурдними.

«Можна сказати, що за неперевіреною інформацією завтра українська опозиція проведе серію терактів на острові Мадагаскар проти українських олігархів, там де у них дачі. Навіщо опозиції проводити теракти в Україні, ці заяви просто абсурдні. Влада сьогодні використовує старі КГБістські методи, а також підхід до вирішення «проблем» як в Росії. Ці вибухи мають просто відволікти увагу від проблем, які сьогодні є в Україні», — сказав в коментарях «Малакаві» Дмитро Шлемко.

Погоджується з ним і депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк.

«Череда абсурдних вибухів у Дніпропетровську є свідченням спланованої акції спецслужб Януковича, метою яких є миттєве відволікання всієї уваги суспільства в середині країни та міжнародної спільноти від інформації про резонансні катування Юлії Тимошенко в Качанівській колонії за вказівкою самого Януковича», — відзначив Юрій Романюк.

На його думку, влада має на меті ввести в країні надзвичайний стан та комендантську годину в окремих регіонах, заборонити мітинги, маніфестації та отримати юридичні санкції на тотальні утиски опозиції.

Про те, що в Дніпропетровську може бути введений надзвичайний стан, каже і Дмитро Шлемко. За його словами, сьогодні правоохоронні органи займаються не тим, чим потрібно, розганяють мітинги, прослуховують телефони, а не тримають кримінальну ситуацію в країні під контролем.

«Якщо вибухи в Дніпропетровську пройшли за тим же сценарієм, що і в Росії, то винних у цих вибухах не знайдуть. Якщо ж до вибухів у Дніпропетровську дійсно причетні терористи, то це зайвий раз доводить те, що ні українська влада, ні українські правоохоронці не здатні тримати ситуацію під своїм контролем. Нехай би менше спецслужб кидали на придушення мітингів, а натомість боролися з терористами та хуліганами», — сказав Дмитро Шлемко.

Натомість Юрій Романюк більш категоричний у висловлюваннях і вважає, що вибухи у Дніпропетровську однозначно сплановані режимом Януковича.

«Ці вибухи – це абсолютна копія зразка Кремля, сценарій за яким колись ще нікому не відомий Путін прийшов до влади і став Президентом», — відзначив Юрій Романюк.

Нагадаємо, що станом на цю годину, в Дніпропетровську прогриміло чотири вибухи. За неперевіреними даними ЗМІ, невідомий зателефонував в міліцію і повідомив про те, що сьогодні у Дніпропетровську пролунає дев’ять вибухів.

 

Леся, 27.04.2012 14:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини