Дмитро Шлемко: Юлію Тимошенко доводять до смерті

В коментарях «Малакаві» народний депутат України від фракції «БЮТ-Батьківщина» Дмитро Шлемко підтвердив інформацію про те, що до Юлії Тимошенко при транспортуванні з Качанівської колонії до лікарні була застосована сила. За його словами, про це свідчить і заява, яку передала Юлія Тимошенко через свого адвоката Сергія Власенка вчора.

За словами Дмитра Шлемка, Сергій Власенко не міг потрапити до Юлії Тимошенко протягом чотирьох днів. Допустили його в колонію після того, як Володимир Литвин пообіцяв зв’язатися с керівниками Пенітенціарної служби і отримати такий дозвіл для адвоката.

Дмитро Шлемко відзначив, що вчора було оголошено про те, що опозиція починає безстрокове блокування трибуни Верховної Ради до тих пір, поки не будуть виконані вимоги:

1.       Допустити лікарів, яким довіряє Юлія Тимошенко, для її огляду і встановлення стану здоров’я

2.       Викликати в парламент Генпрокурора, щоб він пояснив ситуацію, яка склалася

3.       Оголосити поіменно, хто брав участь в спецоперації з транспортування Юлії Тимошенко до лікарні

4.       Звільнити керівника Пенітенціарної служби.

Дмитро Шлемко розповідає, що сьогодні зранку відбулася Погоджувальна рада, на який голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що ні на які поступки вони йти не збираються, а також не збираються викликати у парламент Генпрокурора.

«Він запропонував розблоковувати трибуну і голосувати за те, щоб Генпрокурора викликати в парламент. Але це ж абсурд, ми не маємо 226 голосів», — говорить Дмитро Шлемко.

За його словами, сьогодні до Качанівської колонії поїхав Кожемякін, який має статус захисника Юлії Тимошенко та група депутатів-лікарів. Їхнє основне завдання отримати доступ до Юлії Тимошенко і оглянути її. Також, каже Дмитро Шлемко, сьогодні у Качанівській колонії була представник омбудсмена Ніни Карпачової (Валерія Лутківська ще не прийняла присягу, тому згідно закону омбудсменом ще не є). Вона бачилась з Юлією Тимошенко і свої висновки має привезти в парламент.

«Ця справа набуває міжнародного резонансу. Йде процес катування лідерів опозиції», — говорить Дмитро Шлемко і додає, що сьогоднішня влада робить усе, щоби довести Юлію Тимошенко до смерті.

За його словами, попри широкий резонанс і звернення європейської спільноти, влада не особливо звертає на ці звернення уваги.

«Вони уже забезпечили собі і своїм дітям мільярдні статки. Нащо їм Європа, вони мають в Україні цю Європу, роблять,що хочуть», — зазначив Дмитро Шлемко.

За його словами, найближчим часом по всій Україні пройдуть акції протесту, на яких будуть вимагати звільнення Генпрокурора та всіх людей, які мали стосунок до катування Юлії Тимошенко.

Леся, 25.04.2012 11:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини