На Прикарпатті за матеріалами СБУ засуджено організатора контрабанди наркотиків

Апеляційний суд Івано-Франківської області виніс вирок за кримінальною справою, порушеною СБУ стосовно 35-річного організатора контрабанди наркотиків.

Наприкінці травня 2011 року співробітники СБУ затримали у місті Івано-Франківську чоловіка під час отримання ним передачі з Франції. У посилці, замаскована під особисті речі, знаходилася контрабандна партія наркотичних засобів.

У ході огляду сумки було виявлено DVD-програвач у фірмовій упаковці. У корпусі DVD-програвача, з якого наркоділки витягнули все електронне начиння, були приховані пакунки, перемотані скотчем. Всередині співробітники СБУ виявили 170 блістерів з написами “Subutex”. Всього партія складає 1190 таблеток, які, відповідно до висновку експерта, містять наркотичний засіб бупренорфін, обіг якого в Україні обмежений. Вартість такої партії на місцевому роздрібному ринку складає близько 500 тисяч гривень, а у столиці перевищує мільйон гривень.

Вироком суду контрабандиста визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів) та ч.2 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України та засуджено до двох з половиною років позбавлення волі з конфіскацією наркотичних засобів, що були предметом контрабанди, та з конфіскацією майна.

 

Прес-центр СБ України

Леся, 26.04.2012 10:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини