У Дніпропетровську прогриміло чотири вибухи

У Дніпропетровську близько 11:40 на трамвайній зупинці, напроти Оперного театру, вибухнула урна.

На місце події прибули співробітники МНС, міліції й "швидкої" допомоги, передає 34 канал.

"Вибуховий пристрій був закладений або в трамвай, або в урну, оскільки її рознесло в різні сторони. Вся зупинка ушкоджена. У трамваї вибиті шибки", - зазначив очевидець, слова якого наводить ІА " МІСТ-ДНІПРО".

Як повідомляється, у результаті вибуху постраждало кілька людей: одну жінку затисло в машині вибуховою хвилею, швидка надає допомогу ще двом жінкам і одному чоловікові.

У трамвая, який був на зупинці, вибухом вибило скла. Осколками зачепило людей і проїжджаючі мимо автомобілі.

Зараз рух трамваїв припинений. Зараз територія оточена, на місці працюють спеціалісти.

На місцях подій працюють слідчо-оперативні групи міліції, СБУ, МНС та медики. За попередніми даними від вибухів постраждало 9 осіб.

За попередніми даними, постраждали близько 10 осіб. У людей осколкові поранення рук, ніг, численні порізи. Двох важких відвезла швидка.

Через 40 хвилин після вибуху на перехресті вул. Сєрова й проспекту Карла Маркса в місті прогримів ще один вибух біля кінотеатру "Родіна" ("Панорама"), передає сайт Vgorode.ua. За попередніми даними, вибухнув невстановлений предмет, який знаходився в урні для сміття. Від вибуху постраждало 3 особи.

О  12:45  зна проспекті К.Маркса пролунав  третій вибух. За інформацією "Днепропетровск. Комментарии" він відбувся в районі "Родіни" чутний голосний вибух осторонь парку Глоби. Наявність постраждалих та обставини вибуху з’ясовуються.

Близько 13.00  у центральній частині Дніпропетровська ставсячетвертий вибух, зазначає видання.

За фактом вибухів у Дніпропетровську порушено кримінальну справу за статтею "теракт".

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 258 КК України (терористичний акт), порушила прокуратура Дніпропетровської області. 

У повідомленні також сказано, що, крім міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, до до Дніпропетровська вилетіли заступник генпрокурора Віктор Войцишен, перший заступник голови служби безпеки Петро Шатковський, працівники центрального апарату МВС та СБУ.

Крім того, як повідомляє прес-служби МВС, внаслідок трьох вибухів травмовано 14 людей.

Леся, 27.04.2012 13:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини