Сьогодні - сьома річниця терактів 11 вересня

США в четвер віддають данину пам'яті жертвам трагедії 11 вересня 2001 року, коли в результаті терористичної атаки на Міжнародний торговий центр у Нью-Йорку загинуло майже 3 тисячі людей.

Хвилиною мовчання, дзвоном і поминальною молитвою у всіх храмах Нью-Йорка почнеться цей день жалоби об 08:46 за місцевим часом (15:48 за київським часом), коли перший захоплений терористами літак врізався в першу, північну вежу близнюків- хмарочосів.

Увечері в небо над Нью-Йорком спроектують промені двох прожекторів, покликаних символізувати вежі-близнюки. Прожектори будуть горіти до світанку 12 вересня.

На місці трагедії за традицією будуть зачитані імена всіх жертв найкривавішого теракту у світовій історії. Під уламками Всесвітнього торгового центра загинули не тільки тисячі американців, але також біля восьмисот громадян з вісімдесятьох шести країн світу. Вперше на місці трагедії їхні імена зачитають співвітчизники - студенти цих країн, що навчаються в США.

Сьогодні також пройде церемонія відкриття меморіалу в Пентагоні, у якій візьме участь президент США Джордж Буш. А на меморіальних заходах у Нью-Йорку будуть присутні кандидати на пост президента від республіканців і демократів - Джон Маккейн і Барак Обама.

11 вересня 2001 року терористи, пов'язані з Аль- Каїдою, захопили в США 4 пасажирських літаки. Два з них були спрямовані на будівлю Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, один на будівлюПентагону у Вашингтоні. Ще один захоплений авіалайнер розбився в Пенсільванії.



За матеріалами:
РІА Новости, Радіо Свобода, Вести.ru
old_editor, 11.09.2008 18:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини