Депутати власними силами збирали кошти на реставрацію брами палацу Потоцьких

Секретар голови Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків запропонував на розгляд сесії рішення про реставрацію в’їзної брами до комплексу палацу Потоцьких, оскільки підприємець, у власності якого вона перебуває, відмовляється виділяти кошти на проведення робіт.

«Просив підприємця Бахматюка, щоб він став меценатом у відновленні брами палацу Потоцьких і до сьогодні відповіді від власника ні на перший, ні на другий запит не отримав. Зважаючи на те, що ми, як депутати міської ради, представляємо інтереси громади місто, ми не можемо стояти осторонь того, що брама Потоцьких є під загрозою руйнування. На проведення реконструкції потрібно 280 тисяч гривень», - заявив Руслан Марцінків.

Депутат від ВО «Свобода» Роман Онуфріїв запропонував, щоб депутати-бізнесмени внесли власні кошти для збереження пам’ятки архітектури.

Така пропозиція викликами пожвавлення між депутатами, вони почали охоче вносити кошти і вже через кілька хвилин це перетворилося на змагання «хто більше?». Призові місця отримали: перше – Роман Тимків (35 тисяч гривень), друге – Володимир Балагура (30 тисяч гривень) та третє – Володимир Колковський (29 тисяч гривень).

Загалом за підрахунками секретаря міської ради за десять хвилин у сесійній залі вдалося зібрати трохи більше 200 тисяч гривень.

Леся, 29.12.2011 16:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини