Свобода спинилася сама

Хороша для нашого краю національна риторика, нескладні для студентів лозунги, ретельне фінансування – от і весь рецепт попадання героїв до влади на Івано-Франківщині …

Душа радіє за Олександра - справжній політик, дійсно молодець, єдиний хто заслужено посів місце голови прикарпатської ради. Він з рупором ґанив владу, мерз під її стінами і мужньо захищав все українське. Виборець міста Івано-Франківська щедро подякував Олександрові за все, що він зробив і віддав йому близько 17 000 голосів.

Здавалося б, що на виборах до Верховної Ради не мало б виникнути жодного сумніву, що саме Сич буде представником від обласного центру у парламенті. Але не все так просто у внутрішньопартійних розкладах ВО «Свобода». Як стало відомо з надійного джерела у ВО «не пускають хлопці з міста Сашу на Франківський округ». В них тут свої плани є! Хлопцям рік у міській раді пішов на користь – вони зрозуміли, що мають право на власну думку. «Ти, Сашко, там з грубими дядьками спілкуєшся, горілку п’єш, у волейбол граєш, то й договорись з ними собі за округ, а з містом ми самі раду дамо… І взагалі шкода обласну раду втрачати, бо як Сича оберуть до ВРУ, то ще не факт, що знову когось із «свободівців» на голову підтримають. Загурського чи Поповича, це зараз не важливо, кадри у нас є!»…

От і виходить, що треба Сичу домовлятися за округ з чужими, але з ким???

Слухаємо телеінтерв’ю п.Шлемка: «Наші партнери – «Фронт Змін». Ми будемо домовлятися з ними по кожному округу».  

Слухаємо телеінтерв’ю п.Шкварилюка: «Ми ще з «Батьківщиною» не зустрічалися, але будемо обговорювати спільних кандидатів мажоритарників».

Ніхто з політиків про ВО «Свобода» навіть не згадав. Більше того, у п.Сича ніхто на цю тему навіть інтерв’ю не брав!.. Спробуємо розібратись в чому ж справа?!

Аналізуємо звіт голови обласної організації ВО «Свобода» в районах Івано-Франківської області за участі Олега Тягнибока, який чомусь подавався, як звіт голови обласної ради. Але якщо це так то до чого тоді там Тягнибок, а якщо навпаки, то чому на партійному заході був задіяний службовий мерседес облради з водієм? Жируєм чи звикли? До хорошого швидко звикають, але не варто.

Зверніть увагу на кількість присутніх, вона вже далеко не така яка була колись. На голову Партії ВО «Свобода» Тягнибока в парі із головою обласної ради Сичем приходить помилуватись аж по пів залу! Чи зали були на половину порожні, чи на половину повні, це питання риторичне, зрозуміло одне – ВО «Свобода» на Прикарпатті стала не цікава. Загальновідомим є факт, що на націоналістичних закликах про Бандеру і Шухевича довіру можна отримати, але цього надто мало, щоб її зберегти.

Нарізка округів по області на широкий загал ще не відома, але вже відомо, що ВО «Свобода» по жодному з них на цих перегонах не зможе конкурувати ні з Батьківщиною, ні з Фронтом Змін, тому вже тепер про них почали забувати. Свого ж єдиного конкурента – Нашу Україну – Свобода вже активно почала пресувати на минулій сесії Івано-Франківської обласної ради: рішення про включення голови фракції «Наша Україна» Олега Парфана до складу президії облради було заблоковано фракцією «Свобода».

Що ж стосується пропорційної частини, то тут і до ворожки не приходиться ходити – 5% для Тягнибока є не підйомним бар’єром.

 

Василь Байка

Леся, 29.11.2011 10:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини