Галичина є захисником України, хранителем її духовних цінностей, джерелом української ідентичності та мови – Тимошенко

Червонопрапорною провокацією 9 травня та бійкою у Львові – влада спробувала дискредитувати Галичину в очах Східної України.

 

Таку думку лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко висловила у своїй статті, опублікованій в Інтернет-виданні «Українська правда» 16 травня 2011 під назвою «День ПРмоги?».

 

«Очевидно, що саме Галичина є сильним та впливовим захисником України, хранителем її духовних, гуманітарних цінностей, невичерпним джерелом української ідентичності та мови. Відтак, спроба підмінити справжню Галичину, яка завжди була є і буде рушійною силою боротьби за життя України, Галичиною удаваною як оплотом тероризму, нетерпимості і ксенофобії – це удар у саме серце України», - переконана Тимошенко.

 

За її словами, всі учасники львівських подій, а саме: міліція, СБУ, місцева влада, радикальні партії, - без сумніву виконували заздалегідь підготовлений центральною владою сценарій.

 

«Кожен зіграв свою роль, яка була заздалегідь спланована і відрежисована. І тепер знову по всій країні замість боротьби з режимом з новою силою розгортається війна пам’ятників, стрічок та прапорів. Чорну справу зроблено. На 9 травня Янукович використав й ветеранів війни, й червоний прапор, й сам День Перемоги для того, щоб прикрити своє бездарне правління», - підкреслила Тимошенко.

 

Лідер «Батьківщини» вважає, що Янукович та його оточення на рівні інстинктів розуміють, що «коли почнеться спонтанний розпад їх влади на клітинному рівні, вони витягнуть останній варіант - розкол  України…»

 

На глибоке переконання Юлії Тимошенко, щоб протидіяти такому сценарію «всім українським патріотам варто зрозуміти, що наші радикальні проукраїнські переконання та дії сьогодні легко використовуються для ефективної боротьби проти України. Всі, хто щиро, а не політкон’юнктурно вболівають за суверенітет нашої держави та її ідентичність, зобов’язані рахуватися з тим, що український народ має різні ідеологічні бачення».

 

«Вищим проявом любові до України мусить бути розуміння тих, хто має інші ідеологічні переконання та проведення кропіткої довготривалої роботи по ідеологічному роззомбуванню та примиренню. Треба відійти від руйнівного, агресивного, показушного радикалізму і змінити його на патріотизм, який об’єднає всіх», - наголошує лідер партії «Батьківщина».

Леся, 19.05.2011 12:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини