15 грудня, Вівторок
19:42

«Івано-Франківськ: елементи фасаду» — ще один крок у формуванні позитивного іміджу Івано-Франківська — Віктор Анушкевичус

0
25 серпня, Вівторок
15:03

Відсутність державотворчої перспективи – причина занепаду української літератури — експерт

0
14:31

Безграмотність – не проблема для письменника — експерт

0
9 червня, Вівторок
5 лютого, Четвер
19:54

Невдала відставка опозиції: атака зради шумового ефекту

0
2 грудня, Вівторок
20:32

Поетів треба мацати, Або презентація книжок Гордона

0
9 листопада, Неділя
23:26

Степан Процюк: «Мої герої є значно більшими невротиками, ніж автор»

0
«Його проза є одним із найконтроверсійніших елементів сучасної української літератури. Автора часто звинувачують у натуралізмі та фізіологізмі. Автора підхвалюють за екзистенційну сміливість. Автору закидають вульгарність та імітацію щирості. Проте багато читачів вважає, що так звана вульгарність у Процюковому виконанні — це лише страсті за чистотою духу.

3 листопада, Понеділок
16 жовтня, Четвер
7 жовтня, Вівторок
23:04

Владимир Ешкилев. Топос поражения: перезагрузка

0
Это, как видится, один из самых обычных и невинных соблазнов для сынов человеческих: пытаться предугадать ход истории. В некие смутные эпохи плохие предчувствия и желание заглянуть за временной горизонт обостряются до нестерпимости. Для граждан Украины Семнадцатого года ее независимости есть, по крайней мере, две группы причин для такого обострения.

3 жовтня, П’ятниця
14:02

Карпа та Подерев’янський стали секс-символами

0
Видавці брати Капранови вже вкотре намагаються показати, що українська література не така вже святенницька та цнотлива.
24 вересня, Середа
7 липня, Понеділок
13:16

Школа Х.

0
Володимир Єшкілєв на замовлення одного з українських видавництв пише новий роман. Він називається «Богиня і консультант». З дозволу автора наводимо уривок з нового роману. Як завжди, текст Єшкілєва знаходиться на межі скандалу і провокації.
22 червня, Неділя
04:53

Періодичне панство

0
Нарешті добігла кінця панорама інвалідності та девіацій, якою була сучасна українська літературна періодика. Якщо раніше вона доволі адекватно репрезентувалася за кордоном як «українська інтелектуальна періодика», то нині предмет нашої цікавості вже майже не відповідає навіть такій іронічній термінології. І хоч сама іронія процвітає (нещодавно ми мали змогу побачити, як культовий часопис перетворився на цілком конкретну сосиску, і як редактор іншого видання вирішила інфікувати столицю важкою інтелектуальною хворобою), та є підстави для більш традиційних трагічних зітхань — бо один з обов’язкових фронтів національної словесності в нашому, вітчизняному, випадку доживає своє дев’яте життя, і чомусь не схоже, що він виявиться феніксом.

17 травня, Субота
18:18

Пінзель-вектор

0
Тогорічний проект «Пінзель» увійде до історії вітчизняного книгарства як піонерський під багатьма оглядами. Й не лише тому, що альбом «Іоанн Георг Пінзель. Перетворення. Скульптура» разом із двома супутніми повістями Євгенії Кононенко та Володимира Єшкілєва посіли перше місце у номінації «Візитівка» всеукраїнського книжкового рейтинґу.


Вибір редакції

Найпопулярніші новини