Безграмотність – не проблема для письменника — експерт

Кожен, маючи гроші, може видати власні книги. Саме через це на ринку з’явився наплив книг української літератури, позбавлених змісту та здорового глузду. Так званого «не фільтрованого потоку свідомості».

Досвідчені письменники зазвичай ставляться до таких юних талантів досить скептично. Адже просто видати одне або кілька своїх оповідань – не означає бути письменником. Для цього потрібно мати власне чуття та цікаві ідеї, а також вміти їх донести до читача на належному рівні.

Навіть, якщо молодь неграмотно пише, але цікаво та захоплююче, то письменник Володимир Єшкілєв пропонує далі продовжувати в тому ж дусі, пояснюючи, що грамотність – справа редакторів.

«Існують різні види літератури, одним із видів є безграмотна література. Письменник – це людина, яка має створити образ, сюжет, метафору, ідею, щось нове концептуальне. Грамотність – професійне набуття редактора. А молоді, яка не зовсім впевнена в своїй грамотності – я рекомендую писати далі. А тим, хто заради втіхи видає свій маразм тиражем в 100, 200 книг, бо настільки вистачить грошей – не варто продовжувати», — каже Володимир Єшкілєв.

old_editor, 25.08.2009 14:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини