Сьогодні журналістам потрібно більше спілкування один з одним та утворення єдиного інтелектуального кола — Володимир Єшкілєв

Івано-Франківськ — місто невелике. Кожен один одного знає, особливо це стосується представників засобів масової інформації, адже цього вимагає професійний обов'язок. Правда, і тут знайшлось місце міжособистісній ворожнечі, гострій конкуренції та всякого роду упередженням. Особливо під час такої непростої ситуації в країні. І якось забули журналісти, що ціль у них одна і та ж — працювати на благо громади.

З цією метою представники ЗМІ збиралися за круглим столом, аби поговорити про стан ЗМІ під час економічної кризи та про чи не найулюбленіший період усіх журналістів — політичні вибори.

Організатором столу виступив редактор газети «Репортер» Андрій Філіппський, а модератором — сучасний франківський письменник Володимир Єшкілєв.

«Сьогодні місту, як і ЗМІ бракує важливої функції — комунікації, — говорить Володимир Єшкілєв, — Більше живого та публічного спілкування між людьми. Щоб можна було отак зібратись та обговорити гострі проблеми, які найчастіше обговорюються в окремих колах в закритих тусовках. Створювати комфортний простір і таким чином знімати агресію, напруженість під час таких зборів».

Володимир Єшкілєв запевняє, що такі круглі столи серед ЗМІ є необхідними, бо дають можливість вільного спілкування, дискусій та, як наслідок, якихось спільних рішень.

«Це перший такий журналістський збір в низці наступних круглих столів. Сподіваюсь, що надалі серед присутніх будуть не тільки журналісти, а й політики, фахівці з різних сфер, щоб дійсно мати можливість обговорити ту чи іншу проблему з різних поглядів», — говорить Володимир Єшкілєв.

Чимало місцевих поліграфічних та інтернет видань припинили свою роботу через фінансову кризу. Проте це не є показником неякісності видання, запевняють журналісти, так склались обставини. За словами Андрія Філіппського, під час кризи виживе сильніший, проте це не заважає бути толерантним по відношенню до опонентів і хто його знає, можливо, якраз за круглим столом колишні опоненти віднайдуть однодумців.

old_editor, 09.06.2009 14:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини