Спортивний підсумок дня



Футбол

Сьогодні відбулося жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи. На цьому етапі отримали суперників харківський «Металіст», а також донецький «Металург», якщо пройде «МТЗ-РІПО».

І «Металіст», і «Металург» на цьому етапі були сіяними, а тому з такими сильними командами як «Рома», «ПСВ», «Гамбург», «Лілль», «Фенербахче» чи «Галатасарай» їм грати не довелося б.

У підсумку в суперники харків'янам потрапить переможець пари «Діфферданж» (Люксембург) – «Рієка» (Хорватія) (перший матч люксембуржці вдома виграли 1:0), а донеччани позмагаються зі словенським «Інтерблоком» з Любляни.

У прес-центрі Донбас Арени ФК «Шахтар» разом зі своїм технічним спонсором компанією Nike представив нову форму гірників, у якій команда виступатиме в сезоні 2009/2010.

У новому сезоні «Шахтар» повернеться до «смугастого» забарвлення форми. На відміну від форми сезону 2007/2008, нові футболки будуть повністю «смугастими».

Нова майка від Nike важить усього 176 грамів. Наразі це найлегша футболка у світі. Шорти залишилися чорними, а номери на спинах гравців виконані в білому кольорі.

Форвард збірної Андрій Шевченко знявся в італійській кінострічці «Останній ультрас». Фільм вийде на екрани у вересні 2009 року.

Режисер стрічки - римлянин Стефано Кальваньяю - запросив Шевченка на роль самого себе.

У центрі сюжету - історія одного вболівальника, котрий випадково під час матчу в Мілані вбиває фаната команди-суперника. Втікши зі стадіону, убивця переховується в готелі біля озера Ґарда, що недалеко від Мілана. Там, познайомившись, закохується в жінку, котра, як виявиться згодом, є матір'ю хлопця, загиблого від руки цього ж втікача.

У фільмі Андрій Шевченко кілька хвилин спілкується з фанатом-убивцею. Цей діалог називають найбільш емоційним моментом картини, що спонукатиме до серйозних роздумів.

Шахи

Американський гросмейстер Хікару Накамура став переможцем шахового турніру в Сан-Себастьяні (Іспанія), на тай-брейку вигравши в українця Руслана Пономарьова.

У останньому турі основних змагань Пономарьов білими зумів переграти іспанця Франсіско Вальєхо і наздогнав за набраними очками лідируючого Накамуру, який чорними внічию завершив зустріч з Рустамом Касімжановим з Узбекистану. У додатковому бліц-матчі за 1-е місце Накамура обіграв Пономарьова 2-0.

Бокс

Бій українського боксера у надважкій вазі Віталія Кличка з британцем Девідом Хеєм відбудеться на футбольному стадіоні Вальдштадіон у німецькому Франкфурті.

Цей стадіон (його офіційна назва - Коммерцбанк-Арена) вміщає 52300 глядачів, там проводить домашні матчі футбольний клуб Айнтрахт.

Бій Клічко - Хей запланований на 12 вересня 2009 року. Офіційно контракт на поєдинок ще не підписано, але це має відбутися найближчого дня.

Раніше повідомлялося, що боксери вже досягли усної домовленості про умови контракту.

Стрільба

Україна здобула ще дві нагороди на чемпіонаті Європи зі стрільби з малокаліберної зброї, який триває у хорватському Осієку.

«Золотою» виявилася стрільба з гвинтівки на 50м по рухомій мішені (неолімпійська дисципліна) Владислава Прянішнікова, який у сумі набрав 396 очок. Лише двох балів не вистачило ще одному українцю Олександру Зіненку до третьої сходинки п'єдесталу.

Однак вже у команді, яка складалася з Владислава Прянішнікова, Олександра Зіненка та Ігоря Мацкевича, у стрільбі з гвинтівки на 50м по рухомій мішені (неолімпійська дисципліна) українці стали срібними призерами чемпіонату Європи.

Баскетбол

Олександр Волков, Ігор Коломойський, Дмитро Фірташ та інші владоможці від баскетболу домовилися. Після наради представників двох донедавна ворогуючих таборів - ФБУ та УБЛ було прийняте рішення про те, що в сезоні 2009-2010 буде проведено єдиний чемпіонат України з назвою «Суперліга».

Рішення прийняли керівники клубів на спеціальному засіданні, що відбулося 16 липня у Києві. Згідно з цим рішенням у «Суперлізі» 2009-2010 візьмуть участь 16 клубів:

«Азовмаш» (Маріуполь), «Будівельник» (Київ), «Галичина» (Львів), «Говерла» (Івано-Франківськ), «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Дніпро-Азот» (Дніпродзержинськ), БК «Донецьк», БК «Київ», «Кремінь» (Кременчук), «Кривбасбаскет» (Кривий Ріг), БК «Одеса», «Сумихімпром», «Ферро-ЗНТУ» (Запоріжжя), «Хімік» (Южний), БК-93 «Пульсар», МБК «Миколаїв».

Остаточний регламент нового чемпіонату розробляється і буде оприлюднений найближчим часом.

Сторінку підготовлено за матеріалами basket.com.ua, uasport.net, champion.com.ua.

Руслан Райтер
old_editor, 17.07.2009 22:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини