В Івано-Франківську всі бажаючі зможуть оволодіти сучасними інформаційно-комунікативними технологіями

В Івано-Франківську відбулось відкриття Навчального центру соціально-освітнього проекту «Відкрий світ інформаційних технологій» (Information Dissemination and Equal Access, IDEA)

Тепер сотні мешканців міста Івано-Франківська зможуть оволодіти сучасними інформаційно-комунікативними технологіями в центрі IDEA, створеному при громадській організації «Бізнес-Еворд».

«Проект IDEA створений для розвитку інформаційної грамотності населення регіонів України, підвищення якості освіти та рівня соціального і культурного розвитку, а також поліпшення якості життя людей, які потребують соціальної підтримки», — каже Яна Курченко, директор проекту IDEA в Україні.

Протягом 2008-2009 років навчальні центри проекту почали працювати в Донецьку, Сімферополі, Херсоні, Черкасах, Сумах, Вінниці, Чернівцях, Мелітополі, Житомирі, Рівному, Конотопі та Кременчуці.

На базі навчальних центрів проводяться: комп’ютерні курси за навчальною програмою, яка розроблялася спеціалістами корпорації Microsoft, соціальні заходи з удосконалення різних навичок цільової аудиторії, безкоштовний доступ до мережі Інтернет обсягом не менше 10 годин на тиждень. Також створено безліч програм для соціально незахищених людей.

Після закінчення спеціальних навчальних комп’ютерних курсів, учасники отримують іменний сертифікат програми «Світ безмежних можливостей», який підвищує професійний рівень людини.

«Створення навчального Центру IDEA — це унікальна подія для нашого міста. Сподіваємося, що завдяки діяльності центру у нашому місті громадяни отримають необхідні знання для підвищення конкурентноздатності на ринку праці, і, завдяки програмним продуктам Майкрософт здобудуть універсальні можливості для інтеграції в сучасний інформаційний світ»,— каже Наталія Кріль, координатор Навчального центру IDEA в Івано-Франківську.

old_editor, 28.05.2009 21:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини