І на нашій вулиці буде свято, або У Франківську нова традиція святкувати дні народження вулиць

В Івано-Франківську 23 травня відбудеться святкування 110 річниці вулиці Короля Данила. Все дійство проходитиме на самій вулиці, рух на якій буде перекритий протягом трьох годин. Посеред вулиці стоятиме невелика сцена. В програмі святкування різноманітні конкурси для дітей, виставка домашніх тварин, спортивні змагання і ще багато цікавого, обіцяють організатори.

Можна вважати, що тепер відзначення ювілеїв вулиць стане традиційним. За словами заступника начальника управління освіти Світлани Уварової, ідея святкувати річниці вулиць не нова, ще на початку дев’яностих у місті практикувались подібні заходи.

«На початку дев’яностих відзначали перейменування вулиці Симоненка, — говорить Світлана Уварова, — А вулиці Короля Данила є історичною та дуже давньою. Ініціатива провести таке свято належить Центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання. Надалі старатимемось відслідковувати ювілеї вулиць міста і проводити різноманітні цікаві заходи».

Івано-Франківські краєзнавці підтримують рішення святкування дня народжень вулиць. Зокрема Мирон Мицан каже, що вулиця Короля Данила, як і будь-яка інша вулиця, заслуговує на таку увагу, бо є однією з найстаріших і цікава за архітектурним забарвленням.

Кожного учасника конкурсів організатори нагороджуватимуть дипломами та солодкими подарунками. «Це буде свято для дітей і не буде переможців чи переможених, переможе дружба», — говорить Світлана Уварова. До речі, про кошторис свята організатори (управління освіти МВК) тактовно мовчать. Вірніше кажуть, що … не володіють такою інформацією. Не знають за чиї кошти проводитиметься дійство. Єдине, що говорять, очевидно, закупівлю призів та забезпечення свята звукоапаратурою візьме на себе міська влада, до речі, її представники запрошені на урочистості з нагоди річниці вулиці.

Яка буде наступна вулиця у черзі на святкування, Світлана Уварова наразі не знає. Не відомо і те, чи не стануть такі дійства просто передвиборчим піаром нинішнього міського голови, який полюбляє різні атракції (особливо конкурси краси), і чи не закінчиться вся ідея зі святкуваннями, після того, як рейтинги мера трохи виростуть.



old_editor, 21.05.2009 15:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини