Проблема міського озера не в смітті, а у водоростях — експерт

Івано-франківське міське озеро готове до купального сезону. Директор парку імені Шевченка Володимир Ротару стверджує, що озеро відповідає усім екологічним вимогам. Береги та плесо озера постійно чистять від сміття працівники парку.

«В озері постійно купаються люди, — говорить Володимир Ротару, — До того ж в озері постійно відбувається водообмін – вода надходить з річки Млинівка по каналу, а виходить по шлюзах в річку Бистрицю Солотвинську».

Проте Володимир Ротару зазначає, що наразі найбільшою проблемою є цвітіння водоростей, адже в результаті цього і купатися неприємно, і не можливо плавати на катері та човні, бо водорості чіпаються за весла та забивають мотори.

«З метою боротьби з водоростями навіть запустили рибу, яка їх поїдає. Водоростей було б значно менше, якби більше води надходило до озера. А так надіємось лише на Бога, який пошле дощі», — каже директор парку. Володимир Ротару і додає, що пропонував владі провести труби з річки Бистриці Солотвинської, яка би покращила водообмін. Але це задоволення не з дешевих, оскільки тільки проект коштує 200 000 грн.

«Трубу довелось би тягнути через садові ділянки, а там всі землі приватизовані і з кожним днем проект стає все не реальнішим. Місто не готове до таких затрат», — каже Володимир Ротару.

Володимир Ротару запевняє, що до купального сезону підготувались як слід: відремонтували пляжні грибки, встановили літній душ, а також придбали надувний басейн для дітей. На озері цілодобово вартуватимуть рятувальники.

old_editor, 20.05.2009 19:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини