Боржникам відключатимуть каналізацію, один із кандидатів на відключення — Богдан Чорнописький

Працівники «Івано-Франківськводоекотехпрому» найближчим часом планують провести ряд відключень від послуг боржників, що мають великі заборгованості.

«За чотири місяці від початку року ситуація з виплатою боргів за водопостачання стає все більш критичною, — говорить генеральний директор КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Микола Саєвич, — Підприємство обслуговує 67 тисяч абонентів. На сьогоднішній день загальна заборгованість по підприємству складає 12,4 мільйони гривень, з них 6, 3 мільйони боргує населення. Десять тисяч боржників з заборгованістю більше 100 гривень, 2448 – з заборгованістю більше 500 гривень, 1185 – з заборгованістю більше 1000 гривень. Ми вживаємо заходи щодо божників, проте вони мало ефективні, і ми будемо звертатись до більш радикальних заходів».

За словами Миколи Саєвича, одним із таких крайніх заходів є відключення каналізації боржників. Директор підприємства зазначає, що спосіб дуже дієвий.

«Ми відключили каналізацію людям, в яких була заборгованість 5 тисяч гривень. Після чого нам почали скаржитись їх сусіди на неприємний запах у під’їзді та на те, що вони виливають усі відходи через вікно. Після скарг боржники пішли на контакт і частково погасили борг», — каже Микола Саєвич.

Проте керівництво підприємства, крім таких крайніх заходів завжди готові піти на зустріч своїм користувачам. У разі неспроможності заплатити за водопостачання кожен абонент може попросити, щоб йому надавались послуги авансом.

«Насамперед ми дбаємо про своїх абонентів, намагаємось дійти компромісу. Але часом необхідно звертатись до таких заходів, щоб заставити заплатити. Дивно, коли серед споживачів, які не платять за послуги — високопосадовці. Наприклад, директор птахокомбінату Богдан Чорнописький має заборгованість 1489 гривень», — каже Микола Саєвич.

old_editor, 18.05.2009 20:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини