Студентів Прикарпатського університету лікують безкоштовно

Минулого місяця на базі медичного пункту Прикарпатського університету відкрився оновлений здоровпункт. Міні-поліклініка розрахована на студентів Прикарпатського університету, і саме у цьому лікувальному закладі спудеї даного вишу можуть отримати безкоштовну медичну допомогу.

Отримати консультацію чи медичне обслуговування студенти можуть в окуліста, гінеколога, стоматолога, невропатолога, лора, тощо.

«Якщо потрібне серйозне лікарське втручання, то щодня після 14:00 у здоровпункті присутній хірург чи травматолог», — каже старша медсестра Ольга Струтинська.

За словами Ольги Струтинської, здоровпункт є структурним підрозділом першої міської поліклініки, а тому за здоров’я студентів вона спокійна, адже вони перебувають під наглядом хороших спеціалістів.

Позитивно оцінюють відкриття здоровпункту і самі студенти. На їхню думку, вони можуть спокійно, в разі необхідності, звернутися за кваліфікованою допомогою.

«На мою думку, це позитивно, коли студент може звернутися до лікаря і отримати безкоштовну консультацію чи курс лікування», — переконаний майбутній політолог Денис Тиняний.

До речі, кожен студент Прикарпатського університету може раз на рік «поправити» здоров’я у санаторії-профілакторії, який розташований поруч зі здоровпунктом. Про це «Малакаві» розповіла Ольга Струтинська.



За її словами, для студентів закладу путівка у лікувальний центр коштує 10 % від загальної вартості, тобто 100 грн. У дану суму входить 24-денний курс лікування, який визначається після повного обстеження кожного бажаючого підлікуватися, а також проживання та триразове харчування на території закладу.

«Щоб оздоровитися у нашому профілакторії студент університету повинен звернутися з відповідною заявою у профком», - пояснює Ольга Струтинська.

Підсумовуючи Ольга Струтинська зазначила, що загалом в рік відбувається до десяти «заїздів» на відпочинок у профілакторії. Один «заїзд» максимально вміщує 75 студентів.

old_editor, 16.05.2009 20:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини