За рахунок сміття в Івано-Франківську будуть виробляти електроенергію

Міська влада Івано-Франківська обговорює можливість будівництва сміттєпереробного заводу на території Івано-Франківської області, який би мав відповідати всім міжнародним стандартам щодо не забруднення природного середовища .

Начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик говорить, що даний процес ще на стадії переговорів із керівниками однієї із англійських компаній, яка займається саме переробкою сміття.



«Будівництво заводу проводитиметься за рахунок коштів інвестора. Якщо сміттєпереробний завод буде визнаний економічно доцільним для інвестора, то ймовірність будівництва заводу є дуже високою, — повідомляє Богдан Білик, — Проблема полягає в тому, що будь-який інвестор бажає повернути свої фінансові вливання. Даний завод має виробляти електроенергію, але залишається питання, хто її буде купувати, адже в області є монополіст на постачання електроенергії — «Облененерго» , який і так має проблеми із збутом електроенергії».

Як повідомляє представник влади, обговорення щодо доцільності та економічної вигоди будівництва сміттєпереробного заводу буде тривати мінімум три місяці, і тільки після цього буде винесене остаточне рішення.

«Майбутній завод буде розташований біля міського сміттєзвалища і займатиме біля 1 га землі. Проте, надіятися на те , що він створить багато робочих місць не варто, оскільки все буде автоматизоване. Але позитивно те , що підприємство відповідає всім екологічним стандартам», — підсумував Богдан Білик.

Степан Вовк



old_editor, 16.05.2009 20:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини