В Івано-Франківську планують збудувати Палац спорту

Невдовзі Івано-Франківськ поповниться ще однією масштабною спорудою — Палацом спорту.

Про це сьогодні мовилося на зустрічі міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою.

Як відомо, Івано-Франківська область славиться відомими спортсменами та рівнем спортивного розвитку населення.

«У нас 30 процентів населення Івано-Франківська займаються спортом, — говорить начальник управління спорту Віталій Матешко,Це люди різного вікового цензу. І з метою більше задіяти молоді до здорового способу життя плануємо розвинути спортивну інфраструктуру до європейського рівня. В найблищий час хочемо збудувати Палац спорту у місті. Надіємось відзнаменувати 350-чя міста відкриттям такого закладу, де проводитимуться міжнародні змагання».

За словами Віталія Матешка, наразі планують відреконструювати гімнастичний зал у приміщенні ДЮСШ №1 та Муніципальний спортивний центр, а найголовніше – закінчити двадцятирічний ремонт стадіону Рух.

«На цей рік передбачено 2,5 мільйони гривень на спорт. З них 500 тисяч гривень – на розвиток спортивних закладів області», — сказав Віталій Матешко.

Віктор Анушкевичус зазначив, що міська влада готова частково фінансувати та шукати спонсорів для ремонту та побудови спортивних закладів, а ще звернувся до Сергія Бубки за фінансовою допомогою для розвитку спортивної інфраструктури.

«Переконаний, що таких звернень до олімпійського комітету надходить багато, але переконаний, що таку допомогу варто надавати тим міста, де влада дійсно працює», — каже Віктор Анушкевичус.

old_editor, 14.05.2009 19:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини