Вільям Тейлор приїхав до Франківська відкривати Центр енергоефективності

Сьогодні міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зустрівся з послом США в Україні Вільямом Тейлором, який завітав до міста в рамках свого прощального дипломатичного турне.

Віктор Анушкевичус зазначив, що його візит є дуже перспективним для міста.

«Свідченням цього є відкриття у Прикарпатському університеті американсько-українського центру, — каже Віктор Анушкевичус. — У нас потужна економічна наука. Вісім вищих навчальних закладів, з яких три – національні. Близько 50 тисяч студентів навчаються у Івано-Франківську. Наше місто має свою історію, хоч дуже молоде, ми відчуваємо себе європейцями у своєму місті і завжди були у складі Європи».

Вільям Тейлор висловив захоплення містом. «Немає сумнівів, що Франківськ європейське місто. Держава США прагне працювати з Україною і наблизити її вступ до Європейського союзу. Історія міста та його перспективне майбутнє є гарантом вступу до Євроатлантичного Союзу», — сказав Вільям Тейлор.

Посол прибув на відкриття у Прикарпатському університеті Центру енергоефективності, де молоді спеціалісти матимуть змогу застосовувати новітні технології.

«Ми обрали саме цей навчальний заклад у ході проведення конкурсу на вибір ВНЗ з високо економічною освітою, структуру, в якій здійснюється дослідження у сфері енергоефективності. Сподіваємось проект сприятиме розвитку такої важливої сфери»,— сказав Вільям Тейлор.

old_editor, 13.05.2009 18:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини