Франківська влада підтримує ініціативу громадських організацій щодо створення соціальних магазинів

За словами начальника управління торгівлі Ігоря Витриховського, міськвиконком планує створення мережі соціальних крамниць, але реалізація цього задуму вимагає часу.

«Найперше – це питання землі, необхідно знайти ділянку, чи приміщення узгодити орендну плату. Ми виносимо це питання на виконком та сесії міської ради. Необхідно шукати фінансування, адже у бюджеті не передбачено витрат на соціальні проекти. Тим паче, що це бізнес», — каже Ігор Витриховський.

Ігор Витриховський каже, що схвалює рішення окремих організацій щодо створення соціальних магазинів. Але зазначив, що в місті діють схожі заклади, де можна придбати товари безпосередньо від виробника і за нижчими цінами.

«У нас вже працює 76 соціальних магазинів. Це магазини від таких підприємств як Хлібокомбінат, М’ясокомбінат, які діють при підприємствах, там нижча націнка на 5 -6 процентів. Влада розвиває таку мережу і йде на зустріч підприємствам», — говорить Ігор Витриховський.

Начальник управління торгівлі каже, що неважливо, хто створює соціальні магазини, адже в результаті у виграші прості люди.

old_editor, 12.05.2009 18:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини