Наприкінці травня в Івано-Франківську відкриється «Соціальний магазин»

Проект «Соціальний магазин» започаткований з ініціативи голови «Громадського Форуму Івано-Франківська» Юрія Солов’я.

«Криза в країні тільки поглиблюється, — говорить Юрій Соловей, — Порівняно з листопадом минулого року ціни на товари першої необхідності і продовольчий кошик зросли на 35 процентів. Найбільше від цього страждають пенсіонери, малозабезпечені та інваліди. «Соціальний магазин» покликаний допомогти незахищеним верствам населення».

Юрій Соловей каже, що пенсіонери, інваліди І та ІІ категорій зможуть придбати товари виключно за посвідченнями. На товари першої необхідності буде знижка від 10 до 25 процентів. Всі продукти надходитимуть з місцевих оптових складів.

«У магазині працюватимуть три працівники: два продавці та один вантажник. Щоб мати можливість оплачувати їхню роботу, на продукцію буде націнка в 1-2 проценти. Немає можливості обслуговувати всіх, тож придбати той чи інший товар матимуть змогу люди з пенсійним, інвалідним та соціальним посвідченням», — каже організатор проекту.

На думку Юрія Солов’я, такий магазин буде прикладом для влади, в якої більше ресурсів та можливостей створення подібних закладів.

Магазин знаходиться на вулиці Стуса, 13 і Юрій Соловей каже, що це дуже вигідне місце, бо туди зручно добиратись.

«За кордоном такі магазини є дуже актуальними. Надіюсь, що і в нас вони будуть не лише у місті, а й в районі», — говорить Юрій Соловей.

old_editor, 12.05.2009 16:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини