Калушанам обмежать подачу води?

Якщо до 10 травня рівень розрахунків населення міста Калуша за надані послуги з централізованого водопостачання та водовідведення суттєво не покращиться, то калушани можуть втратити можливість цілодобово споживати в своїх помешканнях холодну воду. Таке попередження від адміністрації КП «Водотеплосервіс» звучить останнім часом в ефірі Калуського міського телебачення. При цьому наголошується, що комунальне підприємство у випадку невиконання мешканцями міста вищезгаданої вимоги вимушене буде обмежити надання послуг з водопостачання та водовідведення до шести годин в день: вранці з 6.00 до 8.00, в обідню пору з 12.00 до 14.00 і ввечері з 20.00 до 22.00.

– Перейдемо ми на такий графік подачі води для населення міста чи, можливо, на інший, якщо не покращиться оплата за послуги, – все залежатиме від його погодження з Калуською райСЕС та міським головою Ігорем Насаликом, – зауважив директор КП «Водотеплосервіс» Ігор Яковина. – Адже ніхто інший, крім населення Калуша, частка якого в структурі споживачів наших послуг становить 80 %, так відчутно не впливає на фінансову спроможність «Водотеплосервісу» своєчасно і в повному обсязі розраховуватися, скажімо, за спожиту електроенергію. А сьогодні констатувати факт зменшення заборгованості калушан перед нашим підприємством не доводиться. Вона зростає з кожним місяцем. Так, якщо за лютий із нарахованої населенню міста загальної суми до оплати за водопостачання і водовідведення ми отримали 92 відсотки, то за квітень рівень розрахунків калушан за ці послуги склав тільки 70 відсотків. Ще більшу суму грошей недоодержало КП «Водотеплосервіс» від населення міста за послуги з теплопостачання, надані за останній опалювальний період. Тому калушани повинні зрозуміти, що вони самі створили умови для виникнення потреби в запровадженні погодинного графіка подачі води до їхніх помешкань.

Як поінформувала завідувач санітарно-гігієнічного відділу Калуської райСЕС Оксана Ананевич, адміністрація КП «Водотеплосервіс» поки що не зверталася до санепідемстанції з проханням погодити розроблений підприємством графік надання населенню міста послуг з водопостачання та водовідведення. Але при цьому наголосила, що такий графік повинен в обов'язковому порядку погоджуватися з райСЕС.

«Ця процедура, – констатувала Оксана Ананевич, – Передбачена санітарними правилами для об'єктів централізованого водопостачання та правилами їхньої технічної експлуатації. Крім того, із водопостачанням та якістю води пов'язані питання, що стосуються забезпечення належних умов проживання населення та діяльності підприємств, установ й організацій міста. Наприклад, є в місті такі об'єкти, як стоматполіклініка, пологовий будинок, лікарня, кафе та інші, де потрібно, щоб в них постійно була протічна вода. Оскільки проблема з водопостачанням виникає в Калуші не вперше, то більшість з вищезгаданих об'єктів вже подбали про створення резервуарів для води. Але все одно є ще в нас дитсадки, окремі навчальні заклади та інші установи, які таких резервуарів не мають. Тому при погодженні погодинного графіка подачі води в місто ми звертатимемо увагу перш за все на те, щоб такий вимушений захід не позначився негативно на санітарно-гігієнічній ситуації в Калуші».

Василь Ткачук

old_editor, 07.05.2009 14:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини