«Візус-kids» — запорука здоров’я очей вашої дитини

Серед найціннішого, що має людина — це, безперечно, є її зір. Завдяки ньому вона не тільки може сприймати інформацію, необхідну для життя, а й насолоджуватися красою природи. До речі, саме за допомогою зору людина сприймає від 80 до 90 % інформації. Проте спеціалісти констатують, з кожним роком все більше людей скаржаться на проблеми із зором. Серед них є і значна частка дітей.

Близько однієї тисячі діток стають сліпими на обидва ока щорічно і більше трьох тисяч втрачають зір на одному оці. Дитяча сліпота та слабкозорість це одна з основних причин інвалідності дітей в Україні.

Основними причинами дитячої сліпоти та слабкозорості є аномалії рефракції високого ступеня (32,7 %), ретинопатія недоношених (15 %), катаракта та афакія (13,2 %), вроджені вади органу зору (11,8 %), глаукома (2,9 %), злоякісні пухлини ока (2 %).

На думку фахівців ВООЗ, більш ніж у 50 % випадках сліпота у дітей підлягає профілактиці або виліковуванню. Тому профілактика дитячої сліпоти є одним з пріоритетів сучасної охорони здоров'я як у світі, так і в Україні.

Офтальмологи констатують — будь-які хвороби зору краще й ефективніше лікувати на ранніх стадіях. Тому радять не ігнорувати консультацій окулістів. Вони радять оглядати немовлят хоча б раз на місяць, тоді як дітей старших одного року – раз на рік. Це давало би змогу запобігати виникненню порушень зору чи виявляти захворювання на ранніх стадіях, що значно полегшує лікування.

Батьки ж, які самі мають порушення зору, обов’язково мусять регулярно обстежувати своїх дітей у дитячого офтальмолога, оскільки їхні діти – у групі ризику.

Якщо ж так сталося, що дитина має хвороби органів зору, то в першу чергу треба знайти хорошого спеціаліста, який правильно підбере лікування. Безперечно, для цього краще обрати спеціалізовану клініку, яка би спеціалізувалася саме на дитячих хворобах.

В Івано-Франківську розпочала роботу спеціалізована дитяча офтальмологічна клініка «Візус- kids». Саме тут можна отримати не тільки кваліфіковану допомогу, а й консультації високопрофесійних спеціалістів у галузі дитячої офтальмології.

«Ми вважаємо, що, створивши вузькоспеціалізований заклад, змогли максимально зосередити лікувально-діагностичний потенціал на дітях, що дасть змогу професійно підійти до лікування їхніх захворювань і отримати максимально позитивний результат під час лікування, — розповідає головний лікар офтальмологічної клініки «Візус- kids» Олена Рибачук. — Персонал, який працює у «Візус- kids», має необхідну кваліфікацію та спеціалізацію, багаторічний досвід роботи в дитячій офтальмології. У своїй практиці ми використовуємо новітні методики лікування короткозорості, амбліопії, косоокості, дистрофій, помутніння рогівки, дегенерацій та дистрофій сітківки і судинної оболонки, атрофій дисків зорових нервів, змін ока при цукровому діабеті, різних форм коньюнктивітів, блефаритів, спазму акомодації, послаблення акомодації, астенопії, порушення бінокулярного зору».

У «Візус- kids» надають кваліфіковану допомогу дітям від двох до вісімнадцяти років.

«В нашому центрі ми можемо запропонувати курс лікування на найсучаснішому обладнанні, яке розробили провідні фахівці з дитячої офтальмології, що дає добрий результат під час лікування запальних, дистрофічних дегенеративних захворювань ока, а також наслідків його ушкоджень», — говорить Олена Рибачук.

До того ж, спеціалісти «Візус- kids» можуть підібрати контактні лінзи, окуляри і виготовити їх у стислі терміни. А також у продажу є оправи, аксесуари для догляду за контактними та окулярними лінзами. При клініці функціонує і школа для батьків з догляду за контактними лінзами в тому разі, якщо лінзи рекомендовано дитині до 12-13 років.



Поради від спеціаліста клініки «Візус- kids»:


1. Батьки мають вимагати від дітей правильно сидіти за робочим столом.

2. Не рекомендується, щоб дитина до шести років знаходилася біля ввімкнутого монітора комп’ютера. Після шести років дитина може працювати за комп’ютером не більше 20 хв. на день.

3. Незалежно від пори року в раціоні кожної дитини мають бути кисломолочні продукти (джерело природного кальцію, який необхідний дитячому організмові від самого початку формування очного яблука). Не останнє місце в ньому мусять посідати білкова їжа (телятина та печінка має бути на столі двічі на тиждень), морепродукти (морський окунь, сьомга, лосось), а також джерело мікроелементів – фрукти та овочі, курага, родзинки, фініки.



Ознаки захворювання органу зору


Першими ознаками тих чи інших негараздів з очима можуть слугувати і специфічний нахил голови при перегляді телевізора, почервоніння повік та очного яблука після тривалого навантаження на очі з близької відстані наприкінці робочого дня, біль в очах та за очницею, сльозіння і печіння очей.

У випадку захворювання органу зору звертайтеся в клініку «Візус- kids» за адресою:

м.Івано-Франківськ

вул. Сабата, 14

тел. 8 (0342) 52-57-03

ophthalmoclinic.ucoz.ru

old_editor, 14.04.2009 19:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини