Юрій Гримчак: На більшу антиукраїнську політику й годі сподіватися

Вважаю, що висловлювання лідера Української народної партії Юрія Костенка про те, що після президентських виборів Україну «чекає відкат» через прихід до керівництва державою антиукраїнського політика, є явною переоцінкою реальної ситуації у державі. Так прокоментував останню заяву лідера УНП політик від «Народної самооборони» Юрій Гримчак.

На думку Юрія Гримчака, «насправді більшої антиукраїнської політики, ніж ми мали в Україні за часів Віктора Ющенка, годі й сподіватися».

«Адже українськість – це не бджоли, черепки, глечики та «Мистецький арсенал», а поступальний рух нашої держави до тих цінностей, які сповідують передові країни світу. Ми, на жаль, з 2005 року лише бачили прагнення Віктора Ющенка втриматися при владі будь-якою ціною, що призвело до підриву довіри людей і до владних структур, і до самої Української держави», – наголосив народний депутат.

«Проте, якщо Юрій Костенко хоче застрахувати нашу державу від різкої зміни політичного курсу та інших потрясінь, то для цього є доволі простий рецепт – перехід до суто парламентської моделі влади з виборами президента двома третинами він конституційного складу Верховної Ради України», — зауважив політик і додав: «У такому разі новий глава держави обов‘язково повинен стати компромісною фігурою, яка за жодних обставин не погодиться з ревізією тих демократичних здобутків, яких досягла Україна за майже 18 років своєї незалежності».

old_editor, 22.04.2009 17:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини