Ющенко вимагає від голів постраждалих областей, звіту про виконані роботи та використані кошти

Вчора до Івано-Франківська завітав Президент України Віктор Ющенко.

Офіційна мета візиту – перевірити стан виконаних робіт по ліквідації наслідків стихійного лиха у липні 2008 року та заслухати доповіді голів Львівської, Тернопільської, Закарпатської, Чернівецької, Івно-Франківської та Вінницької областей, які постраждали найбільше під час повені.

«Лихо було неміреним, — говорить Віктор Ющенко, — Ні одна з шести постраждалих областей досі не мала нічого подібного. Наслідки були катастрофічними: ми втратили 39 людей, 1300 зруйнованих будівель, 700 мостів знищено. Але ми були свідками великої солідарності, коли десять тисяч людей прийшли на допомогу один одному, ефективно та швидко відреагували медики, інженери на комунальні служби. Своєчасно відреагувала і державна влада. На подолання стихії виділено три мільярди гривень. Чимало уже зроблено, проте ще значна частина робіт на державному контролі».

За словами Президента, за вісім місяців вирішено всі житлові питання. За підсумками зроблених робіт збудовано 1296 нових будинків.

«Тема житла та виплат компенсацій повинна бути завершена. Я вимагаю від обласних голів повної інвентаризації виконаних робіт та використаних коштів, поставити на контроль всі претензії жителів і через 30 днів надіслати мені всю інформацію», — сказав Віктор Ющенко.

old_editor, 22.04.2009 14:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини