Президент України звернеться до уряду з проханням виділити необхідні кошти, для подолання наслідків повені

Президент України Віктор Ющенко задоволений результатами роботи по ліквідації наслідків стихійного лиха на Прикарпатті, найбільше за його словами, добре справились з проблемою пошкодженого та знищеного житла та справно виплатили компенсації постраждалим.

«Проте залишаються і багато невирішених проблем, в основному це питання інфраструктури. За вісім місяців відремонтувати дороги, електромережі, газопроводи не так легко. Період проектування та фінансування займає чимало часу, це залишиться планом на 2009 рік. Фінансування на 2009 рік складне, Міністерство надзвичайних ситуацій називає суму у 625 мільйонів гривень на будівництво об’єктів. На Івано-Франківську область у 2009 році передбачено 23 мільйони гривень – це ніщо, в порівнянні з потребами. Я звертатимусь до парламенту та уряду зі зверненням переглянути кошти на соціально-економічний розвиток областей», — каже Віктор Ющенко.

Станом на 15 квітня не відновили 30 % зруйнованих доріг, говорить Віктор Ющенко,42% зруйнованих та 15% підтоплених мостів, не поновили 20 % берегових укріплень.

«Інфраструктура по Івано-Франківській області зроблена на дві третіх від загальних необхідних робіт. За 2008 рік тільки одна третина виконаних робіт по областях і чи не головною причиною є недостатнє фінансування, що зупиняє роботи», — каже Президент.

Губернатор Прикарпаття Микола Палійчук каже, що заборгованість області за виконані роботи складає 120 мільйонів гривень.

«Заборгованість пройшла всі перевірки і підтверджена. Протягом восьми місяців відремонтовано 322 мости, 553 ділянки автомобільної дороги, 114 об’єктів зони зсувних процесів, 26 об’єктів житлово-комунального господарства. Ми неодноразово зверталися до Кабміну за грошима на ліквідацію наслідків лиха, проте ніякої відповіді не отримали. Поки тепло ми продовжуватимемо роботи», — сказав Микола Палійчук.

old_editor, 22.04.2009 15:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини