Шкутяк переконаний, що нове законодавство про держзакупівлі враховуватиме найвищі світові стандарти

Народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" Зіновій Шкутяк переконаний, що нове законодавство про держзакупівлі враховуватиме найвищі світові стандарти.

"Існування Тендерної палати та інші зміни, внесені до законодавства про закупівлі товарів у послуг у 2005 році призвели до нечуваної корупції, і наша партія протягом довгого часу порушувала питання про те, що ми повинні ліквідувати цю корупційну схему. Ми йшли до цього довго, бо було чимало перешкод, але вчора було прийняте остаточне рішення, унаслідок якого ганьба для українського законодавства припинилася", - сказав Зіновій Шкутяк.

"Ми прекрасно розуміємо надзвичайну важливість державних закупівель. Використання бюджетних коштів повинно бути під дуже серйозним контролем, у тому числі - під контролем справжніх громадських організацій, а не "палат", які перебрали на себе функції державних структур, монополізували сферу і не несли за неї ніякої відповідальності", - підкреслив депутат.

"Тепер, після скасування цього закону, у двотижневий термін Кабінет міністрів повинен розробити положення, яке діятиме до введення в дію нового закону. Це положення базуватиметься на законі про закупівлю товарів і послуг, який був до 18 листопада 2004 року, до того ж, з нього вилучать положення, які суперечать вимогам Світової організації торгівлі", - зазначив Шкутяк.

За словами депутата, Верховна Рада раз і назавжди розв'язала питання використання бюджетних коштів.

"Те, що ми ліквідували корупційну структуру, яка дискредитувала державну владу, це величезний позитив. Тепер нам відкрито шлях для створення такого законодавства у сфері державних закупівель, яке буде повністю враховувати положення Світової організації торгівлі, досвід передових країн світу і вимоги Світового банку", - сказав Зіновій Шкутяк.

Як повідомляла MALAKAVA, 20 березня 2008 року Верховна Рада скасувала закон про держзакупівлі. За таке рішення проголосувало 440 народних депутатів. Законом визначено визнати Закон України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" такий, що втратив чинність, а також доручити Кабінету Міністрів України забезпечити тимчасове врегулювання процедур закупівель та підготувати відповідний законопроект.

Зіновій Шкутяк народився 5 січня 1948 р. у с. Грабівка Калуського р-ну Івано-франківської області.

Обраний по багатомандатному загальнодержавному округу Блок НУНС. Його порядковий номер у списку – 51. Дата набуття депутатських повноважень: 23 листопада 2007р.

Зіновій Васильович призначений Головою підкомітету з питань житлово-комунального господарства Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

У 1998 р. обраний міським головою Івано-Франківська. У 2002 р. повторно обраний на цю ж посаду.
old_editor, 22.03.2008 04:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини