На Прикарпатті почали проводити діагностику головного мозку, хребта, суглобів та інших органів і систем

З 24 березня 2008 року у Івано-Франківську розпочнуть проводити діагностику головного мозку, хребта, суглобів та інших органів і систем.

Як повідомили репортерові MALAKAVA у прес-службі ІФ МВК, діагностику проводитимуть за допомогою магнітно-резонансного томографа, який встановлено у міській клінічній лікарні № 1.

Магнітно-резонансний томограф є єдиним на території Івано-Франківської області медичним апаратом, який в змозі діагностувати головний мозок, хребет, суглоби та інших органи і системи людини. Його потужність - 1,0 Тесла.

Прес-служба наголошує, що даний діагностичний апарат спростить процедуру лікування та дасть змогу жителям Прикарпаття діагностуватися не покидаючи територію області.

Нагадаємо, раніше для діагности вище перелічених захворювань прикарпатцям потрібно було їхати до Львова та Києва.

Магнітно-резонансна томографія – це сучасний метод діагностики, який застосовується при онкологічних, неврологічних, нейрохірургічних, ортопедично-травматологічних захворюваннях, ЛОР-патологій (пухлинних утворень).

Для документування діагностичних зображень використовується принтер, який дозволяє друкувати сухі монохромні знімки високої якості, які читаються при звичайному кімнатному освітленні. Для друку використовується блакитна або прозора плівка. За бажанням пацієнта результат дослідження може бути записано на компакт-диск.

Магнітно-резонансна томографія (МРТ), або ядерно-магнітний резонанс (ЯМР) – це новий метод діагностики, що використовує сильне магнітне поле та радіохвилі для отримання зображень. Загалом, МРТ є надзвичайно чутливим методом діагностики, особливо, для захворювань головного мозку, хребта та суглобів.

old_editor, 21.03.2008 21:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини