Заступник міністра юстиції приїжджав на Прикарпаття розказати про 11 кроків

Івано-Франківську область з робочим візитом відвідав заступник Міністра юстиції Віктор Цоклан.

Як інформує репортер MALAKAVA, Віктор Цоклан розповів про пріоритетні напрями нової команди Міністерства юстиції, зокрема, поліпшення роботи Державної виконавчої служби.

За словами заступника міністра юстиції, в Україні вже змінено 45 відсотків керівників відділів.

Віктор Іванович зустрівся з особовим складом Державної виконавчої служби в Івано-Франківській області та оприлюднив пропозиції Міністерства юстиції Президентові України, які допоможуть змінити ситуацію уже найближчим часом. Це - одинадцять кроків, спрямованих на поліпшення державної виконавчої служби, підвищення статусу державного виконавця і захист інтересів потерпілого. Він зазначив, що лише 8 відсотків судових рішень в Україні виконується. Такий стан справ зводить нанівець діяльність судової системи і віру у верховенство права та закону.

Мін’юст пропонує ввести кримінальну відповідальності за перешкоджання роботі державного виконавця, посилення відповідальності за невиконання судових рішень, запровадження Єдиного державного реєстру виконання судових рішень.

Одне з цікавих майбутніх нововведень - створення приватної виконавчої служби.

Нагадаємо, з лютого 2008 року виконуючим обов’язки керівника відділу державної виконавчої служби ГУЮ у Івано-Франківській області призначено Юрія Троценка. Він змінив на цій посаді Ігоря Дем’янчука.

old_editor, 21.03.2008 04:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини