КУНівці Івано-Франківщини проситимуть івано-франківців «захистити українців в Україні»

Обласна організація Конгресу Українських Націоналістів та обласне відділення Центру Національного Відродження ім. Степана Бандери мають намір провести 23 березня у Івано-Франківську віче «Захистимо українців в Україні».

Про це на прес-конференції повідомили голова Івано-Франківської обласної і міських організацій КУН Богдан Борович та Євген Щупак, депутат обласної ради Лідія Дмитрів, голова обласного відділення Центру Національного Відродження ім. С.Бандери Богдан Юра щук, інформує репортер MALAKAVA.

За словами Богдана Боровича, на віче КУН повідомить мешканцям та гостям обласного центру свою позицію стосовно зростання цін, бездіяльності влади та поширення корупції. Також КУНівці мають намір виступити проти виведення з паспорту графи «національність».

Представники Конгресу Українських Націоналістів звернули увагу на проблеми у економіці Прикакарпаття. Зокрема, КУН висловив стурбованість стосовно припинення роботи великих промислових підприємств Івано-Франківській області. Вони гостро розкритикували ліквідацію більше 30 тис. робочих місць, що змусило прикарпатців шукати роботу по закордонах.

Головною причиною бід КУНівці називають відсутність у діях теперішньої влади національного інтересу і переважання інтересів кланових чи вузькопартійних. Вважають, що їх підтримають і мешканці інших регіонів.

Нагадаємо, схожий мітинг івано-франківські КУНівці провели у грудні 2007 року. Однак, за словами представників КУНу на їхні резолюції, направлені міській і обласній владі, в приймальні Президента і Кабінету Міністрів, ніхто не зреагував.

old_editor, 20.03.2008 23:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини