Микола Палійчук вдячний обласній раді і ВРУ за “поховання” Тендерної палати

21 березня на завершення засідання колегії облдержадміністрації голова Микола Палійчук подякував депутатам обласної ради за прийняте на позачерговій лютневій сесії рішення про тимчасові тендерні процедури, яке, за його словами, “стало поштовхом до скасування Верховною Радою України Тендерної палати”.

Нагадаємо, 28 лютого позачергова 19 сесія Івано-Франківської обласної ради прийняла рішення “Про тимчасову організацію процедури закупівель за державні кошти”.

1 березня на інтернет-сайті Міжвідомчої комісії з питань держзакупівель оприлюднено вердикт цієї структури що стосується згаданого рішення Івано-Франківської облради.

Як вважають у Комісії, прийняте на сесії Івано-Франківської обласної ради рішення про тимчасову організацію процедур закупівель за державні кошти, “виходить за межі повноважень органу місцевого самоврядування... свідчить про прояви корупційних діянь з боку посадових осіб обласної ради та зловживання владою або службовим становищем”.

Водночас Міжвідомча комісія вважала, що це рішення “суперечить нормам Конституції України, Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти” і таким, що не підлягає виконанню”. Розібратися з депутатами, що “розперезалися”, голова Міжвідомчої комісії Олександр Ткаченко закликав СБУ, ГПУ, МВС, ГоловКРУ, Держказначейства і…Тендерну палату України, яку очолює Володимир Лаба.
old_editor, 22.03.2008 03:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини