Найбільш оптимальним для Путіна видається на сьогодні карабахський варіант розвитку подій на Донбасі – Портніков

Найбільш оптимальним для російського президента Володимира Путіна видається на сьогоднішній день карабахський варіант розвитку подій. Тобто підтримання низької, але стабільною інтенсивності військових дій в зоні конфлікту з можливістю їх переростання у велику війну в разі потреби. Про це у Фейсбуці пише політичний оглядач Віталій Портніков.

За його словами, це створює унікальні можливості для тиску на українське суспільство, дає шанс маніпулювати його настроями і шантажувати Володимира Зеленського. Окрім того, це створює у Кремлі ілюзію можливої ​​появи в Києві після неминучого краху української «клоунократії» режиму українського Додона і переходу до дій за молдавським сценарієм.

«А найбільш оптимальною тактикою для Києва є запобігання можливості переростання військових дій низької інтенсивності у велику війну і виключення можливості появи режиму українського Додона після краху Зеленського. А це – зміцнення армії, а не її деморалізація. А це – боротьба з проросійськими силами, а не загравання з ними. А це – союз з патріотичними силами, а не боротьба з ними. А це – готовність захищати державні інтереси, а не йти назустріч нездійсненному «списку бажань» обивателя. А це – готовність опонувати Путіну, а не боятися його, не дай Бог, роздратувати. Але для цього, звичайно, потрібно займатися не установкою декорацій в театрі одного самодіяльного актора, а справжньою політикою. Тією самої політикою, яку не розуміють і ненавидять і сам Зеленський, і його некомпетентне оточення, і його безвідповідальні прихильники», - пише Портніков.

Леся, 28.07.2020 10:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини