Якщо домовленості про припинення вогню на Донбасі легалізують у міжнародному форматі, РФ стане посередником – експерт

Нова домовленість щодо «повного та всеосяжного припинення вогню» в рамках Тристоронньої контактної групи, якщо вона буде легалізована в міжнародному форматі небезпечна тим, що тоді Росія стає де-юре посередником конфлікту в Україні, про це у Фейсбуці пише експерт із питань безпеки Михайло Гончар.

Окрім того, окуповані території легалізуються, а росіяни отримують повну свободу дій через підконтрольні ним «ЛДНР», додає експерт.

«Останні тижні в ЗМІ точиться чимало дискусій, який casus belli може створити Росія для проведення масштабної військової операції проти України, що стане легальним прикриттям для її виправдання?
Так ось вона відповідь – саме ці домовленості, якщо вони набудуть чинності як міжнародно-правовий документ, і можуть стати легальним прикриттям для «операции по принуждению к миру». Який привід буде для застосування збройних сил РФ – неважливо, це вже як по ходу зметикують. Для прикладу: десь «раптово» підірветься на міні автомобіль з ОБСЄшниками, ефектно так підірветься – з кишками на деревах. ОБСЄ – в кущі відразу. Далі технологія відпрацьована: провокація проти ЗС України – вогонь у відповідь – звинувачення України у порушенні режиму припинення вогню – звернення Лугандонії «Россия, помоги!» («Путин, введи войска!») – «миротворча операція» (завершальна фаза війни гібридного типу згідно з «доктриною Герасимова»). А якщо вогню у відповідь на провокацію з боку ЗСУ не буде, то його буде нескладно організувати і звинуватити українську сторону. У Києві знайдеться яка-небудь чергова Сивоха чи Ахарамія, яка буде говорити, що спочатку потрібно розібратися, хто перший стріляв. Ніхто нічого не доведе. Адже розвідку заборонено вести. ОБСЄ чкурнули. Недаремно ці «домовленості» агентура Москви на Банковій протягує незадовго до «Кавказ – 2020». Поспішають», - пише експерт.

Леся, 24.07.2020 10:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини