Всі попередні «припинення вогню» на Донбасі закінчувалися не «миром» - політолог

Всі попередні «припинення вогню» на Донбасі закінчувалися не «миром», а черговими політичними і військовими втратами. Так прокоментував нові домовленості, досягнуті в Тристоронній контактній групі політолог Сергій Таран.

«Але Україна платила за обіцянку-цяцянки Путіна наперед: 1) здачею українських територій; 2) видачею Росії важливих свідків у справі MH-17; 3) зобов’язанням провести «вибори» в ОРДЛО на російських умовах. Поза сумнівами, якась ціна черговим ілюзіям Зеленського існує і зараз. Яка? Невже знову вибори за російським сценарієм?» - пише у Фейсбуці політолог.

Нагадаємо, у середу, 22 липня, на засіданні Тристоронньої контактної групи домовилися про встановлення режиму повного припинення вогню із 27 липня. За інформацією колишнього радника секретаря РНБО Сергія Сивохи, накладена заборона на проведення розвідувально-диверсійної діяльності, наступальних операцій, використання безпілотників, снайперського і будь-якого іншого вогню, розміщення важкої техніки і артилерії в населених пунктах і тд. Разом з тим, волонтер Галина Однорог вважає, що бойовики не будуть дотримуватися домовленостей. Окрім того, активіст Карл Волох каже, що всі ці домовленості звяжуть руки українським захисникам.


Леся, 23.07.2020 09:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини