У Хорватії було бажання виграти війну, а не підписувати капітулянтські угоди – доброволець «Азову»

7 лютого в Івано-Франківську відбулась зустріч з Героєм України, учасником хорватської війни за незалежність і добровольцем полку «АЗОВ» з Хорватії Денисом Шелером, повідомляє прес-служба Національного корпусу.

За словами Дениса Шелера, в хорватської влади і президента зокрема, було бажання виграти війну, а не підписувати капітулянтські угоди, таємно торгуючи з ворогом. Тим не менш ветеран наголошує, що в України сьогодні є небачена перевага перед іншими арміями світу – це армія, що воює і постійно здобуває досвід, який не дають навіть роки високооплачуваних тренувань. Вже саме це робить Україну конкурентноспроможною державою на ринку військових послуг і стратегічного партнерства.

Те, що сьогодні відбувається в Україні, вже давно пережила Хорватія, не лише здобувши перемогу у війні за незалежність від СФРЮ, але й ставши чи не найуспішнішою країною на всьому Балканському півострові.

На думку ветерана обох війн, лише військово–політичний сценарій розвитку подій на Сході дасть Україні реальну перемогу, а не постійна надія на дипломатію і західних партнерів. Силовий варіант розвитку подій і переведення економіки на військові рейки дозволило Хорватії відродити збройні сили і визволити свої землі від окупантів.

Така оцінка подій в Україні мимоволі підштовхує нас до думки, що лише сила здатна закінчити війну на Донбасі, а не постійна дипломатична слабкість, яка завжди провокувала агресію у вигляді котлів і масових вбивств українських військових, відзначають у Національному корпусі.

Леся, 08.02.2018 11:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини