Крок у напрямку експансії Угорщини на території Закарпаття – Андрійович про видачу угорських паспортів

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Угорці Закарпаття завжди позиціонували себе як обусоблена етнічна група – як в часи СРСР так і за України. Мені доводилося жити та вчитися у Виноградові – можна сказати, що ази націоналізму я запозичив у 80-х саме у друзів-угорців.

Нині видачу угорських паспортів українським громадянам варто розцінювати як ниций крок в напрямку експансії Угорщини на території Закарпаття. Вчинити це військовим шляхом (як це було у 1938 році), Угорщина нині не може – зміцнілі українські ЗСУ тому завада. Та й НАТО це навряд чи допустить – Україна все-таки, рано чи пізно, відбудеться членом альянсу. Тому Угорщини пішла дешевшим шляхом формування «5-ї колони».

На жаль, українська влада досить ліберальна до своїх громадян, котрі мають громадянство інших держав. Дозволяла функціонування Угорської партії та Партії угорців – до речі, осередки їх були зареєстровані й на Прикарпатті. Благословляла функціонування почесних консульств Угорщини – до речі, такий титул отримав син покійного губернатора Прикарпаття Михайла Вишиванюка. Нині цей лібералізм починає вилазити боком.

Дії України мають бути жорсткими у відношенні до «зрадників». Перш за все, після виявлення таких осіб, вони мають першочергово бути позбавлені всіх соціальних благ та пільг на певний період без суду та слідства. Якщо такі є держслужбовцями – мають бути звільнені з посад. Добровільна відмова від угорського громадянства, зрозуміло, не має тягти за собою репресивних наслідків.

На близьке майбутнє, в Конституції України має бути чітко прописано постулат про статус громадян України, котрі присягли а вірність іншим державам. Нині Угорщина виконує роль кинджала, який «треті сили» намагаються встромити в спину Україні її недруги. За нею на подібний крок може зважитися таж таки Румунія».

Нагадаємо, в мережі показали, як у консульстві Угорщини в Береговому роздають угорські паспорти, при цьому отримувачі приносять присягу на вірність Угорщині.

Леся, 21.09.2018 09:33



Вибір редакції

Найпопулярніші новини