Депутати не поспішають піднімати питання відставки Луценка, бо сподіваються на захист ГПУ – Андрійович

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Збір підписів за відставку Юрія Луценка з посади Генпрокурора - це «Сізіфів труд». Ідея, ніби й непогана, та вона приречена на спонтанне неочікуване вирішення. Проблема може «тріснути, як дозрілий чиряк» - заміну Луценка може вимагати як Євросоюз так і США. В обох цих «інстанціях» ситі по саму горлянку проявами некомпетентності та кволою імітацією протидії корупції зі сторони колишнього «польового командира двох минулих майданів» Ю. Луценка.

Те, що депутати не поспішають поставити свій підпис під петицією за відставку Ю. Луценка, має свої причини. Нині в Україні має місце міжусобиця, в яку втягнуті практично всі структури, покликані вести антикорупційну боротьбу: НАЗК, Генпрокуратура, Нацполіція, СБУ та НАБУ. Оскільки більшість з депутатів знаходяться під «перехресним прицілом» двох-трьох з перекислених відомств – тому й не поспішають підписувати. Розраховують на те, що в любий момент можна буде сподіватися на захист Генпрокурора перед НАБУ чи НАЗК».

Нагадаємо, нардеп Єгор Соболєв не може зібрати підписи за те, щоби питання відставки Луценка із посади голови ГПУ було розглянуто на засіданні Верховної Ради.


Леся, 19.09.2018 13:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини