Наступником кроком може стати подання на зняття недоторканості з Шевченка - Андрійович

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

Від нині в Україні з явився свій аналог російського опозиційного діяча Олексія Навального - ним може відбутися Олександр Шевченко. В той же час, О. Шевченко може претендувати на участь власника російського «Юкосу» Михайла Ходорковського – українська влада явно запозичає досвід російської для дискредитації опозиціонерів.

Обшуки в офісах підконтрольних йому комерційних структур ПБС та ТК «Буковель» свідчать про те, що влада перейшла у відкритий наступ на опозицію. Наступним кроком може бути подання Генпрокуратури про притягнення нардепа О. Шевченка до кримінальної відповідальності та зняття з нього депутатської недоторканності.

Недавня облога активістами з Косівщини Івано-Франківської ОДА явно не обійшлася без участі згаданого О. Шевченка. Хоча чинилося те через «треті руки». Дорога дорогою – не її ремонт слугував першочерговим мотивом акції протесту. А переділ площин електорального поля на Прикарпатті. В один час крісло під О. Гончаруком почало розхитуватися із загрозливою амплітудою.

Дискредитація О. Шевченка нині неабияк потрібна владі – він, як той Ікар, надто близько насмілився наблизитися по рейтинговій шкалі до «сонця». Тому й прийнято рішення обпалити йому крила.. Переконаний, що «гріхів» в офісах ПБС та «Буковелю» оперативники накопають достатньо – бо добре, наперед, знають, де саме «копати». Це й «самовільне загарбання» земель лісового фонду (цифра може сягати до 500 га, що тягне за собою значні масштаби збитків, завданих державі), уникнення від сплати податків, завищення вартості робіт тощо. Можуть «підняти» й справи по ВКФ «Кварта».

Нагадаємо, сьогодні проходять обшуки у фірмах, засновником яких був нардеп від Прикарпаття Олександр Шевченко. Він пов’язує такі дії з його опозиційною діяльністю.


Леся, 20.09.2018 16:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини