Ансамбль «Гуцулія» показав учням «Шевченківські вечорниці»

Сьогодні, 9 березня, у школі №24 відбувся концерт Івано-Франківського Національного академічного ансамблю пісні і танцю «Гуцулія».

Школа вирішила відійти від традиційних концертів з нагоди дня народження Тараса Шевченка, натомість показати учням щось зовсім нове, ще й на професійному рівні.

«Шевченківські вечорниці» - це покладені на музику вірші Шевченка, фрагмент із драми «Назар Стодоля», народні танці і неперевершений супровід оркестру народних інструментів.

За словами організатора «Шевченківських вечорниць» Лесі Гулій, вчителя української мови та літератури, такі заходи допомагають виховати добре покоління дітей, яке пронесе через життя дух патріотизму і любові до України.

Уже кілька років, коли в Україні йде війна, учні уже менше слухають російську музику, проте їм треба дати альтернативу, бо народні пісні вони знають не дуже добре, вважає вчитель української мови та літератури Ольга Остап’як. За її словами, діти також познайомилися із ансамблем «Гуцулія», яким пишається все Прикарпаття. Вони повинні знати, що в їхньому краї є такі талановиті люди і пишатися цим, додає вчитель.

Учням концерт сподобався. В першу чергу їх увагу привернули народні костюми.

«Костюми були дуже гарні. І твори Шевченка подали нестандартно», - говорить учень 8-А класу Дмитро. За його словами, насправді, українцем бути круто.

Діані із 9-А класу дуже сподобались вірші Шевченка, покладені на музику. А Соломію із 7-А класу найбільше вразили народні танці та гра оркестру. «Нам сподобалося все. Концерт був дуже гарний», - додає Ангеліна із 7-В класу.

За словами Лесі Гулій, «Шевченківські вечорниці» - це лише початок, і школа буде продовжувати знайомити учнів із професійними колективами.

Леся, 09.03.2017 15:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини