Учасникам протесту в Делятині пропонували оплату як підсобнику на будові, проте потім домовленості скасували - журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Ініціатива перекриття дороги в Делятині породила більше негативу чим позитиву. Вдарило це як по рейтингу туристичного комплексу «Буковель» (саме на початку літнього туристичного сезону) так і по побутовому та соціальному сервісу жителів Делятинщини. Можливо, саме й це підштовхнуло до проведення переговорів між сторонами саме на території згаданого «Буковелю», ініціатором яких виступив нардеп Олександр Шевченко.

Не зважаючи на те, акція анонсована була заздалегідь, прийняло в ній активну участь зважилося не надто багато жителів. Принаймні, організатори очікували на кількість від 600 до 1000 протестувальників – натомість, в найвищий пік активної фази, їх було десь під дві сотні. «Масовку» із спостерігачів, які стояли довкола, на вряд чи варто прираховувати до «активістів».

Має місце інформація, що тиждень-два до акції мало місце «вербування» осіб для організації протесту – пропонувалася оплата за день в розмірі «як підсобнику на будові» - орієнтовно це могло становити 200-350 грн. Та ближче до дня початку акції ці домовленості були анульовані – вірогідно, що «зацікавлені особи» не ризикнули потратити кілька мільйонів гривен на затію «безстрокової акції перекриття дороги».

Та вірогідніше всього, «делятинський договорняк» в «буковельському форматі» не особливо вдався. Акція протесту продовжує тліти й далі, дорога може бути перекрита в будь-який час».

Леся, 04.06.2018 09:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини