Організатори промахнулися із датою – журналіст про перекриття дороги в Делятині

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Рух по дорозі в Делятині таки перекрито. Дивно виглядає те, що час для цього вибрано саме 1 червня – організатори явно «промахнулися». Адже днем раніше Прикарпаття з візитом відвідав не будь-хто – а сам президент України Петро Порошенко. Та організувати акцію громадської непокори саме на 31 травня явно «не вистачило духу». Хоча, особисте втручання президента в дану ситуацію давало можливість легко вирішити питання – тим більше, що частина осіб з його ескорту відвідали Яремче та Буковель з метою відпочинку після насиченого подіями дня.

Багато дискусій точиться навколо того, «кому» вигідна акція. Дещо раніше подібна спроба була зі сторони осіб, пов’язаних до керівництва Делятинської ОТГ, яка явно під патронажем політичної сили «Батьківщина». Та справа «не вигоріла». Нині маємо те, що справу, незавершену протестувальниками з Делятина, вирішили підтримати жителі сусідньої Косівщини.

Та як би то не було, ремонт моста через річку Прут та дороги «Яблунів - Делятин» в значній мірі впливає на настрій електорату регіону – це, орієнтовно 50 тисяч виборців. Першим лобіювати дане питання взявся депутат облради М. Ерстенюк. Та спрацював зустрічний задум – до виборів Делятинської ОТГ ремонтні роботи не були проведені. Як результат, М. Ерстенюк вибори голови ОТГ програв – як і його опонент від «Укропу» І. Козловський.

Нардеп О. Шевченко ніби й дав себе «впрохати» щодо проведення ремонту підконтрольною йому фірмою ПБС – та люди все рівно вийшли на протест. Його колега по парламенту Ю. Дерев’янко теж зайнявся даною проблемою.

Попередньо анонсувалося те, що в даній акції не задіяні жодні політичні сили. В той же час мають місце розмови на предмет того, що в «агітації» протестувальників помічені особи, які є симпатиками політичного руху «Дія». Інституцій громадянського суспільства з такою назвою в реєстрах зустрічається декілька. Є такі, що їх пов’язують як з нардепом Д. Ярошем, так і з олігархом І. Коломойським».

Леся, 01.06.2018 12:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини