«Надвірнанафтагаз» судиться з Пнівською сільською радою за зменшення суми сплати за користування землею

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Перспективи розвитку сільських громад на Прикарпатті в значній мірі різняться від тих «картинок», які, для само піару, постійно рекламує влада. Навіть самодостатні сільські ради нині нарікають на урізання відсоткових ставок поступлень до їх бюджетів. В першу чергу це стосується надходжень платежів за землю та ренти за використання надр юридичними особами.

Такі запровадженні Кабінетом міністрів новаторства можуть стати причиною урізання надходжень сільських бюджетів в 4-4 разів, що, в свою, чергу критично впливає на розвиток громад. Як приклад, село Пасічна, на території якого діє три кар’єри з видобутку нерудних копалин та значна кількість нафтогазових свердловин, вже відчула всі принади цієї реформи.

Надвірнянське НГВУ «Надвірнанафтагаз» нині судиться з Пнівською сільською радою за зменшення на мільйон гривень суми сплати за користування землею. На території цього села нині розміщуються практично всі структури із забезпечення процесу видобутку нафти й газу Надвірнянського НГВУ. Та власники «Укрнафти» бажають мінімізувати витрати на видобуток всілякими способами – в першу чергу, шляхом мінімізації податків та зборів».

Леся, 23.05.2018 07:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини