Історія, що мала місце із журналістом Бабченком, починає переміщатися з політичної площини в міфічну – Андрійович

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Дії СБУ сьогодні нагадують жандармські методи помножені на досвід КДБ СРСР. Практично можна говорити, про введення цензури засобів масової інформації та соцмереж.

Історія, що мала місце із журналістом Бабченком починає переміщатися з політичної площини в міфічну. Інсценізація вбивства в момент породила обурення суспільства – та «воскресіння» стало «холодним душем на гарячі голови». Ореол таємничості породжує безліч пересудів – доходить до того, що навіть соратники Рябченка, замість того, щоб радіти, готові «порвати» його за підлий обман.

В той же час, нині історія Рябченка починає виконувати роль застереження для колег по журналістському цеху. «Список тридцяти» за якусь добу трансформується в 47 осіб, котрих запрошують на розмову до СБУ. Якщо після такої «співбесіди» журналісти «не розголошують мету та тему розмови» - то це явно вказує на опрацювання їх щодо подальшої поведінки відносно політики влади. Така «підписка» про нерозголошення явно слугує сигналом на початок введення жорсткої цензури засобів масової інформації».

Леся, 02.06.2018 15:19



Вибір редакції

Найпопулярніші новини