Чи стане Надвірна безпечним містом - чи перетвориться в місто «розбитих ліхтарів»? - журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«В ніч з 22 на 23 лютого в Надвірні «зрізано» зловмисниками до 70 метрів телефонного кабелю. Притім, зроблено це в місці, яке назвати відлюдним не можна – густонаселена частина міста відома, як «Торговиця». Кабель вже ріжуть неодноразово, як і те, що мають місце «самовозгоряння» майна жителів міста.

Виникає питання – на що «споглядають» більш як 40 відеокамер, встановлених по всій території міста? Практично, перехресть та площ в місті менше, чим тих «точок відеоспостереження». По ідеї, від їх встановлення реальний ефект – кожен злодій має можливість побачити себе в режимі «он-лайн». Справа Нацполіції – вчасно виїхати на місце злочину – «розкрити злочин по свіжих слідах», розбудити обкрадених господарів, познайомити їх із затриманими злодіями та урочисто повернути господарям вкрадене в них майно.

На жаль, така ідилія не спостерігається. Більш як 800 тисяч гривен, затрачених на реалізацію проекту «Надвірна-безпечне місто» не приносять бажаного ефекту.

Одна з вірогідних причини в тому, що вони «перешкоджають» ділкам тіньового бізнесу – легко «засвічують» пересування машин з «лівим» лісом, щебенем, нафтопродуктами».

Леся, 23.02.2018 12:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини