Можливо, безкоштовний дефектний феєрверк на відкритті ялинки міг бути «відкупом» за дозвіл продавати піротехніку – активіст

Громадський активіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків явно, свідомо чи ні, віддаляється від реалій, переміщаючись в світ ілюзій. Аналіз подій, що останнім часом відбуваються в місті, дає підстави судити, що він обрав для себе шлях вождізму, переклавши виконання більшої частини власних посадових функції на підлеглих. З одного боку, це вивільняє робочий час міського голови, позбавляє його від зайвих клопотів. Та поряд з цим, Марцінків все частіше починає плутатися в ситуації, нерідко чинить суперечливі заяви та вчинки.

Банально, але Івано-Франківська міська рада явно «переграє» з тим, що поширює інформацію щодо «безкоштовного» забезпечення тих чи інших масових заходів. Якщо таке й має місце – не завжди є гарантія, що меценат надасть якісне обладнання та матеріали.

Скупий платить вдвічі більшу ціну! Що й сталося – подарована китайська піротехніка виявилася ще й дефектною ! Не виключно й те, що безкоштовний феєрверк міг слугувати «відкупом» зацікавлених підприємців за порушення розпорядження міської влади щодо заборони використання піротехнічних установок. В переддень новорічних святкувань вони користуються неабияким попитом, їх продаж приносить багатомільйонні обороти.

Наяву явне недопрацювання оргкомітету (чи робочої групи) по організації різдвяних святкувань. Ситуація з травмуванням студентки під час «відкриття ялинки» в Івано-Франківську слугує серозним сигналом. В значній мірі її можна охарактеризувати середньовічним принципом «васал мого васала – не мій васал». Як і те, що зв’язки між щаблями ієрархічної структури Івано-Франківської міської ради слабнуть. Тим більше, розпорядження влади не беруться до виконання – незважаючи на заборону, в місті масово продаються ті ж таки піротехнічні засоби».

Нагадаємо, 19 грудня, під час відкриття головної ялинки Івано-Франківська частина святкового феєрверку полетіла у натовп і влучила у 17-річну дівчину, її госпіталізували. Чиновники при цьому стверджують, що всі заходити безпеки були дотримані.

За словами представника студентів Фараджева, у дівчини забій м'яких тканин, крововилив у мозку та струс.

Студенти не розуміють, чому під час такого свята не чергували медики.

Міський голова Руслан Марцінків повідомив про те, що зараз здоров’ю дівчини нічого не загрожує, місто оплатить її лікування. Окрім того, він додав, що двоє чиновників отримали догани.

Студенти заявили, що міський голова збрехав, розповідаючи про стан здоров'я студентки. Вони кажуть, що дівчина досі в реанімації. Окрім того, вони вимагають від Марцінківа негайно звільнити двох вископосадовців.

Відомо, що студентка досі у лікарні. Вона не бачить на ліве око, попереду у неї тривали лікування.


Леся, 29.12.2017 10:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини