Місцеві медики не беруться оперувати. Студентка, яка постраждала на відкритті ялинки, не бачить на ліве око

Студентка першого курсу Прикарпатського університету, яка постраждала під час відкриття ялинки в Івано-Франківську від феєрверка, досі знаходиться у лікарні. Її стан середньої важкості. У дівчини забій головного мозку середньої тяжкості. Окрім того, додає студент Тимур Фараджев, вона не бачить на ліве око.

За його словами, дівчину не беруться оперувати місцеві хірурги, тому мають приїхати лікарі із Києва.

Про те, що дівчина має проблеми із зором, говорить і лікар-нейрохірург Олег Матіяш. За його словами, у студентки попереду довготривале лікування.

До речі, за словами Фараджева, міська влада категорично відкидає свою провину. В МВК кажуть, не знали, що на заході будуть використовувати феєрверки, проте в тендерній документації організації заходу є пункт про використання піротехніки.

Нагадаємо, 19 грудня, під час відкриття головної ялинки Івано-Франківська частина святкового феєрверку полетіла у натовп і влучила у 17-річну дівчину, її госпіталізували. Чиновники при цьому стверджують, що всі заходити безпеки були дотримані.

За словами представника студентів Фараджева, у дівчини забій м'яких тканин, крововилив у мозку та струс.

Студенти не розуміють, чому під час такого свята не чергували медики.

Міський голова Руслан Марцінків повідомив про те, що зараз здоров’ю дівчини нічого не загрожує, місто оплатить її лікування. Окрім того, він додав, що двоє чиновників отримали догани.

Студенти заявили, що міський голова збрехав, розповідаючи про стан здоров'я студентки. Вони кажуть, що дівчина досі в реанімації. Окрім того, вони вимагають від Марцінківа негайно звільнити двох вископосадовців.


Леся, 29.12.2017 09:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини